Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nyt om Covid-19-vaccination

Sundhed

01/6/21 6:10

LTT

Vaccinationskalenderen bliver endnu engang forsinket, oplyser Magnus Heunicke.

Denne gang forsinkes vaccinationskalenderen med cirka fjorten dage. Det betyder at danskerne først kan forvente at være færdig vaccinerede et stykke inde i september. Det er altså to uger senere end det tidligere var beskrevet i den seneste vaccinationskalender. Her var planen nemlig, at alle danskere skulle have tilbudt en vaccine inden slutningen af august måned. Det skriver DR.

Bliver forsinket med fjorten dage
Mandag er folketingets partier blevet orienteret om forsinkelsen. Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S). “Vaccinationskalenderen bliver forsinket med cirka fjorten dage. Så vi skal altså helt ind i september, før de sidste får tilbudt andet stik. Forsinkelsen skyldes blandt andet, at Danmark i de kommende måneder modtager færre vacciner fra Moderna end forventet, mens vaccinen fra Curevac endnu ikke har fået godkendt deres vaccine.” Oplyser Magnus Heunicke. 

Fire forskellige vacciner
I Danmark tilbydes lige nu vaccinerne Moderna og Comirnaty fra firmaet Pfizer. Derudover kan man selv frit vælge at søge om, at blive vaccineret med en af de skrottede vacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson.