Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nyt smitteudbrud i millionby

Sundhed

23/6/21 6:12

LTT

I den australske millionby Sydney, er der registreret over 30 tilfælde af Delta-varianten, og det får delstatsleder i New South Wales Gladys Berejiklian til at reagere, han oplyser at størstedelen af Sydneys over fem millioner indbyggere har fået forbud mod at forlade byen. Det skriver TV 2.

Over 30 personer i byen er den seneste uge blevet testet positive for den indiske Delta-variant, og det nye smitteudbrud får altså myndighederne i Australien til at handle. 

Flere restriktioner
I de syv kommuner i Sydney har myndighederne haft travlt med at slå mindre udbrud ned. Rejseforbuddet gælder for en stor del af indbyggerne i syv kommuner i Sydney, siger Gladys Berejkiklian. Derudover må borgere heller ikke få besøg af mere end fem personer i hjemmet, det bliver ligeledes forbudt at danse og stå op i barer og restauranter. Kapaciteten på byens sportsstadioner reduceres til 50 procent. 

"Jeg ved at der en vis form for træthed og apati i forhold til, hvordan vi håndterer det her virus"
I forbindelse med udbruddet opfordrer myndighederne i New South Wales på det kraftigste Sydneys indbyggere til at følge de nye regler.“Jeg ved af personlig erfaring, at der er en vis form for træthed og apati i forhold til, hvordan vi håndterer det her virus. siger sundhedsminister i delstaten, Brad Hazzard. “Men denne gang har vi at gøre med en ny og mere farlig udgave af virusset. Så apatien over for reglerne er nødt til at forsvinde.” tilføjer han.

 

Annonce