Spise bare dine æg, men for din sundheds skyld bør du nok finde noget andet at spise sammen med dem.
Lige nu læser andre
Spise bare dine æg, men for din sundheds skyld bør du nok finde noget andet at spise sammen med dem.
Hvad sker der?

Æg er i mange år blevet betragtet som skurken i kosten på grund af deres indhold af kolesterol.
Men ny forskning fra University of South Australia sætter nu tingene i perspektiv.
Det viser sig nemlig, at æg slet ikke er den trussel mod hjertet, de tidligere blev gjort til – de kan faktisk være gavnlige for hjertekar-sundheden.
Det virkelige problem er ikke æg

Det banebrydende studie peger på mættet fedt – som findes i fødevarer som bacon, pølser og smør – som den egentlige synder bag det skadelige LDL-kolesterol.
Læs også
Kolesterolet i æg spiller derimod en langt mindre rolle, end man tidligere har troet.
To æg om dagen? Det er helt i orden

Deltagere i undersøgelsen, der spiste to æg dagligt som led i en kost med lavt indhold af mættet fedt, oplevede faktisk et fald i deres LDL-kolesterolniveau.
Resultatet går direkte imod tidligere kostråd, der advarede mod regelmæssigt indtag af æg.
Tid til at gentænke kostrådene

Forældede kolesterolråd har i årevis præget vores syn på kost og ernæring.
Men denne forskning udfordrer de gamle opfattelser og opfordrer både sundhedsprofessionelle og forbrugere til at genoverveje, hvordan kolesterol egentlig fungerer i kroppen.
Hjertekarsygdom: En global dræber

Læs også
Hjertekarsygdom er den førende dødsårsag på verdensplan og koster næsten 18 millioner mennesker livet hvert år.
Alene i Danmark koster hjertekarsygdomme over 12.000 liv hvert år.
Studiet, der punkterede æg-myten

Dette var det første studie, der uafhængigt undersøgte effekten af kostkolesterol sammenlignet med mættet fedt.
Professor Buckley: “Æggene blev uretfærdigt udskammet”

Studiets hovedforfatter, professor Jon Buckley, mener, at det er på tide, at æggene får den anerkendelse, de fortjener.
“Ja, de indeholder kolesterol – men også meget lidt mættet fedt,” siger han. Pointen er, at man ikke bør udpege ét næringsstof som synderen uden at se på hele kostsammensætningen.
Morgenmadens sande skurke

Læs også
Det er ikke æggene, du skal være bekymret for – men snarere hvad du spiser sammen med dem.
Fødevarer med højt indhold af mættet fedt, som bacon og pølser, er langt mere skadelige for hjertet end det ydmyge æg.
En sejr for æg-elskere verden over

Uanset om de er kogte eller spejlede, er æg nu officielt tilbage på menuen for dem, der vil spise med hjertet i fokus.
Som en del af en balanceret kost er æg ikke bare sikre – de kan faktisk være gavnlige.
Æg på morgenbordet med god samvittighed

Forskningen giver et nyt syn på en klassisk morgenmadsfavorit.
Læs også
Æg kan sagtens indgå i et nærende og hjertevenligt måltid – så længe de ikke serveres sammen med store mængder mættet fedt.
Så nyd roligt din omelet – uden dårlig samvittighed.