Pfizer-vaccine undersøges for bivirkning: sjælden betændelsestilstand i hjertet mistænkes

Sundhed

18/5/21 7:41

LTT

Det Europæiske Lægemiddelagentur EMA er lige nu i gang med at undersøge om der er mulige sammenhænge mellem coronavaccinen fra Pfizer-BioNTech og en sjælden betændelse i hjertemusklen.

I Israel er der berettet 62 tilfælde ud af fem millioner vaccinerede, og de fleste af tilfældene ses blandt mænd under 30 år. Dog bliver det understreget at det er for tidligt at sige om der er sammenhæng mellem vaccinen og betændelse i hjertemusklen. 

Ikke bekymrende 
I Danmark er eksperter ikke bekymrede, de understreger at betændelse i hjertemusklen er almindeligt og i de fleste tilfælde også ufarlig og en uproblematisk følgevirkning af en virusinfektion. Derudover går lidelsen ofte i sig selv igen. Det er kun i sjældne tilfælde, at tilstanden kan være livstruende. “Personligt er jeg ikke så bekymret for, om vaccinen måske kan udløse myocarditis (hjernebetændelse, red.), selvom vi naturligvis skal holde øje med det. For hvis det opstår hos vaccinerede, så kender vi lidelsen og har gode behandlinger, der hjælper” siger overlæge Jakob Stensballe til Politiken.

Det er altså endnu for tidligt at sige om der er en sammenhæng mellem bivirkningen og vaccinen, samt hvor alvorligt denne er.

 

Annonce