Region Syddanmark arbejder videre med to alternative opgraderinger efter massiv regnefejl. Foto: Shutterstock
Region Syddanmark arbejder videre med to alternative opgraderinger efter massiv regnefejl. Foto: Shutterstock

Regnede 5 millioner kroner forkert - nu er forslag skrottet

Sundhed

07/09/2022 13:41

Jens Asbjørn Bøgen

Formålet var at udvide ambulanceberedskabet.

På baggrund af en ny evaluering kommer Region Syddanmark med forslag til styrkelse af ambulanceberedskabet i Nyborg-, Vejle- og Haderslev-områderne, hvor der i dag er det største antal udrykninger med en responstid på over 15 minutter.

Et af de oprindelige forslag var, at et dagberedskab i Vejle opgraderes til et 24 timers effektivt beredskab. Denne ændring ville tilføre Vejle 114 timers mere ambulancedækning om ugen, og prisen var angivet til 1,4 mio. kr.

Men nu har det vist sig, at den pris ikke er korrekt – det vil i stedet koste i omegnen af 6-7 mio. kr. at lave en sådan opgradering. Derfor er opgraderingen nu fjernet fra kataloget over forslag.

Det skriver beredskabsinfo.dk.

Opstiller to alternativer

I stedet arbejder man nu med to alternative forslag, der hver vil koste omkring 1,9 mio. kr.

Det ene alternativ er at opgradere et døgnberedskab til et 24 timers effektivt beredskab. Det vil tilføre Vejle 84 timers mere ambulancedækning om ugen.

Det andet alternativ er at tilkøbe et nyt dagberedskab 8 timer om dagen på hverdage. Dette tilkøb vil tilføre Vejle 40 timers mere ambulancedækning om ugen.

På den baggrund er der nu afsat 1,9 mio. kr. til ændringen i Vejle, og samlet vil regionens forslag for de tre områder – såfremt politikerne ender med at vedtage forslagene – nu i alt koste 7,1 mio. kr.

Det er en del mere end de 5 mio. kr., som regionen ellers havde afsat til styrkelser på baggrund af evalueringen.

Mest Læste

Annonce