Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Så mange er smittet med den smitsomme delta-variant

Sundhed

22/6/21 11:13

LTT

I Danmark er der foreløbigt 235 borgere smittet med den langt mere smitsomme indiske delta-variant af coronavirus.

I flere lande, har de måtte tage konsekvensen, af at smitten med delta-varianten er stigende. I Storbritannien udskød Premierminister Boris Johnson, i sidste uge, genåbningen af landet med fire uger. Det gjorde han fordi at 90 procent af de smittede i den britiske befolkning, er smittede med delta-varianten. Varianten har i studier vist sig 60 procent mere smitsom, end de coronatyper vi kender i forvejen. I Israel hvor smitten stort set var ovre for en uge siden, har de nu et kontakttal på 1,77, efter at flere borgere er blevet smittet med den smitsomme variant. 

Bekymrer myndighederne
I Danmark bekymrer delta-varianten også myndighederne. Statens serums indstitut (SSI) håber at en stor del af den danske befolkning har modtaget en vaccine, inden varianten bliver den mest dominerende i landet. På et pressemøde i dag sagde direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri: “Vores strategi er at forsinke eller forhale processen, så vi får vaccineret flest mulige danskere. Vaccinerne i Danmark er ret effektive.”

Antallet af smittede i Danmark er lige nu så lav, at der i går mandag kun var 149 testet positiv med coronavirus, 1 død og positivprocenten lå på 0,26. 

 

Annonce