Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sådan er retningslinjerne for brug af mundbind og visir ved uddannelsesinstitutionerne

Sundhed

02/11/20 10:58

Theis

På grund af den stigende smittespredning i Danmark har regeringen indført en række nye tiltag, læs mere på coronasmitte.dk. På børne- og undervisningsområdet drejer det sig blandt andet om:

  • Lærere og pædagoger har ret til at anvende visir i grundskolen og i dagtilbud, hvis de ønsker det. Personalet i grundskolen og dagtilbud har ikke ret til at bære mundbind, fordi mundbind gør, at børnene ikke kan se og forstå personalets mimik.
  • Elever og kursister, lærere og besøgende mv. på ungdoms- og voksenuddannelser skal bære mundbind eller visir, når de bevæger sig rundt på uddannelsesinstitutionen. Elever og kursister skal ikke bære mundbind/visir, når de deltager i undervisning.
  • Undervisere på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser, der underviser i mere end to klasser/hold i løbet af en dag, skal bære mundbind eller visirer.

Ovennævnte tiltag på børne- og undervisningsområdet træder i kraft den 29. oktober og gælder til den 2. januar 2021. 

Derudover anbefales det fortsat at aflyse arrangementer med overnatning som for eksempel kolonier, lejrskoler og studieture.

Børne- og Undervisningsministeriet opdaterer løbende spørgsmål/svar på "Spørgsmål og svar om COVID-19".

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.