Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sjælden hjertebetændelse kædes sammen med vacciner

Sundhed

24/6/21 6:59

LTT

Amerikansk sundhedsmyndighed kæder nu sjælden hjertebetændelse sammen med vacciner.

Der er opstået sjældne tilfælde af betændelse i hjertemusklen hos flere unge og unge voksne, og det kan nu formodentligt, ifølge Amerikanske sundhedsmyndigheder, kædes sammen med Pfizer-BioNTech- og Moderna-vaccinerne. Netop de to vacciner der indgår i det danske vaccinationsprogram. En gruppe læger, som rådgiver den amerikanske sundhedsmyndighed Center for Sygdomskontrol og Beskyttelse (CDC) kæder den sjældne hjertebetændelse sammen med vaccinationerne.

Arbejdsgruppe undersøge vaccinesikkerheden
Der er blevet nedsat en arbejdsgruppe, netop for at undersøge vaccinesikkerheden, og i den rapport arbejdsgruppen har udarbejdet, fastslår de, at risikoen for betændelse i hjertemusklen (myocarditis) eller hjertehindebetændelse (perocarditis) er højere efter den anden dosis vaccine og blandt mænd ved mRNA-baserede vacciner. I en anden udarbejdet rapport fastslår CDC dog, at patienter der får betændelse i hjertet efter at være blevet vaccineret generelt bliver raske og kommer sig igen. 

Ny rapport
CDC har i mange måneder undersøgt en række tilfælde af betændelse i hjertet efter vaccination, og nu har de altså udarbejdet en rapport, hvori det fremgår at der er sammenhæng mellem hjertebetændelse og covid-19-vaccinerne. 

 

Annonce