Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Søren Brostrøm: Her bør du alligevel gå med mundbind

Sundhed

10/6/21 11:09

LTT

Fra på mandag er det slut med at gå med mundbind, stort set alle de steder, danskerne har skulle bære mundbind, bortset fra i den kollektive trafik. Der er dog situationer, hvor det stadig anbefales at bruge dem, situationer der dog ikke kan udløse en bøde, hvis man ikke gør det.

 

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm siger i dag torsdag på et pressemøde at han anbefaler, at man bruger mundbind i følgende tilfælde:

  • Hvis man har symptomer på coronavirus
  • Hvis man er syg
  • Hvis man er smittet med coronavirus
  • Har været i tæt kontakt med en smittet
  • Hvis man i forbindelse med selvisolation skal til læge eller testes

​Søren Brostrøm siger ydermere, at han ikke har fortrudt, at man sidste år først anbefalede mundbind og senere gjorde det til et krav.

“Vi har hele tiden set det som et supplement ikke en erstatning for andre tiltag. Vi har heller ikke været i tvivl om, at det har givet ekstra smittebeskyttelse.” 

Ifølge Søren Brostrøm er der flere parametre der har spillet ind, i beslutningen om at fjerne mundbind fra på mandag. “Det ene er selvfølgelig smitteniveauet. Smittetrykket er faldende nu. Vi har haft et stabilt, lavt niveau i lang tid. Vi ser også noget sæsonskifteeffekt. Det andet er, at når over halvdelen af os er vaccineret, og risikoen for at vi er smittebærere er meget lille, så er der potentielt mange flere af os, der skal gå med mundbind for at forebygge et tilfælde.” siger han.

De nye lempelser af restriktionerne blev aftalt mellem samtlige partier i Folketinget på nær Nye Borgerlige og Kristendemokraterne.

 

Annonce