Foto: Shutterstock

Søren Brostrøm med ny vaccine-melding

Sundhed

30/03/2021 10:06

Theis

Nu er det ny gruppe danskeres tur til at booke tid til vaccination.

Nu kaldes en ny gruppe til vaccination. Det fortæller Sundhedsstyrelsen mandag. 

"Vaccinationsindsatsen skrider fremad, og vi forventer at være i mål med målgruppe 7, de 80-84-årige, i løbet af de kommende uger. Det giver luft til, at vi i denne uge kan gå i gang med at invitere borgere i målgruppe 8, som er de 75-79-årige, til at booke tid til vaccination. Derudover vil de ældste borgere i målgruppe 9 kunne inviteres om en uge og får dermed også snart mulighed for at booke tid."

I de sidste uger er der blevet udsendt vaccinationstilbud til alle borgere mellem 80 og 84 år, og med udgangen af sidste uge har allerede ca. 25.000 af borgerne i målgruppen påbegyndt et vaccinationsforløb, fortæller styrelsen.

”Jeg er glad for, at vi endelig kan komme videre med nye målgrupper af ældre og nu kan tilbyde vaccination til borgere i målgruppe 8 og meget snart til de ældste borgere i målgruppe 9, som er de 65-74-årige,” siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Tusindvis færdigvaccineres

Derudover byder denne uge på færdigvaccination af ca. 24.000 borgere, som allerede har fået deres første vaccination.

Vaccinationskalenderen er justeret med en opdateret leveranceplan for Johnson & Johnson. Det betyder fortsat, at alle vil have modtaget et vaccinationstilbud med udgangen af uge 25 og dermed kan forvente at være færdigvaccineret med udgangen af uge 29.

Sundhedsstyrelsen har besluttet at forlænge pauseringen af brugen af vaccinen fra AstraZeneca, foreløbigt i tre uger. I vaccinationskalenderen er der derfor indbygget en antagelse om, at brugen af vaccinen fra AstraZeneca genoptages om tre uger til tidligere planlagte målgrupper, men dette kan selvfølgelig ændres, såfremt det senere besluttes mere varigt at ændre brugen af vaccinen fra AstraZeneca.

I prognoserne er der taget højde for mindre udsving, men det er vigtigt at understrege, at der netop er tale om prognoser, og at de dermed er behæftet med usikkerhed. Det drejer sig især om usikkerhed vedrørende størrelsen på kommende leverancer, understreger Sundhedsstyrelsen. 

Mest Læste

Annonce