Foto: Shutterstock

Søren Pape vil ikke stikkes med Johnson & Johnson vaccine

Søren Pape Poulsen (K) har af flere omgange ytret at gerne stiller sin arm til rådighed, og bliver stukket med en vaccinen fra Johnson & Johnson. Nu melder han dog ud, at han foretrækker at vaccinen fra Pflizer.

I Folketingets spørgetime den 11. maj sagde Søren Pape Poulsen at Statsminister Mette Fredriksen (S), Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen og resten af Folketingets partier burde stille sig i køen når der åbnes for frivillig vaccination med vaccinerne fra Johnson & Johnson. På den måde kunne man øge befolkningens tillid ifølge Søren Pape Poulsen. "Det er godkendte vacciner, som millioner af amerikanere og andre har taget imod. Men i Danmark bliver de betegnede som 'skrottede vacciner'" sagde Søren Pape Poulsen. 

"Er det ikke en god idé, at partilederne går foran, smøger ærmerne op og tager Johnson & Johnson-vaccinen for rullende kamera?" spurgte Søren Pape Poulsen for rullende kamera statsministeren. Det skriver Netavisen Pio

Vil ikke selv vaccineres med Johnson & Johnson
Nu vil Søren Pape Poulsen dog ikke selv vaccineres med vaccinen fra Johnson & Johnson. Vaccinen blev taget ud af det danske vaccinationsprogram fordi Sundhedsstyrelsen vurderede, at vaccinen kan være årsag til sjældne, men alvorlige tilfælde af blodpropper, blødning og et lavt antal blodplader. "Jeg skrev mig op som en af de første til at få den frivillige Johnson & Johnson-vaccine," skriver Søren Pape Poulsen på Facebook. "Men nu anbefales jeg ikke at få den. Og ved du hvad? Det er virkelig positivt! Der er en helt fast procedure: Først besvarer man et spørgeskema. Herefter skal man have en videokonsultation med en læge. Til slut får man stikket i armen. Min videokonsultation blev overstået for et øjeblik siden og meldingen var klar: Lægefagligt giver det ikke mening, at jeg får stikket." Søren Pape Poulsen er 49 år og kan derfor snart se frem til at blive indkaldt til en Pfizer-vaccine på grund af sin alder. "Derfor sagde lægen, at der i lige præcis mit tilfælde ikke var lægefagligt. Pfizer-vaccinen er simpelthen bedre at vente på, når der for mig ikke er længere tid til. Helt ærgerligt, det ærgrer mig på den ene side lidt, for jeg havde set frem til at vise alle, at jeg selvfølgelig tager den frivillige vaccine, når jeg politisk har været med til at gøre det muligt. Men det her viser også, at den private vaccine-udbyder Practio handler helt og aldeles efter den lægefaglige bog. Det glæder mig. For det vidner om, at vi kan have fuld tillid til systemet omkring vores vacciner."

"Det er godkente vacciner"
I sin tid forsikrede Mette Frederiksen danskerne om vaccinerne "Det er godkendte vacciner," og tilføjede "Johnson & Johnson-vaccinen er både godkendt af de amerikanske, de europæiske og de danske myndigheder."

I dag torsdag er de første danskere blevet stukket med de skrottede vacciner

 

Mest Læste

Annonce