Foto: Shutterstock

Sorte orme? - Nu kommer forklaringen på mundbinds-video

Sundhed

13/04/2021 10:17

Theis

En video har de seneste dage skabt megen røre på sociale medier.

En video med små ormer, der kravæer rundt i et blåt engangsmundbind, har i de seneste dage floreret på sociale medier. Videoen, der er blevet delt igen og igen, har vakt undren hos mange og er blevet heftigt debatteret. 

Nu maner Lægemiddelstyrelsen dog eventuelle bekymringer i jorden. Det drejer sig nemlig ikke om orme, fortæller styrelsen i en række opslag på Twitter, hvor de adresserer videoerne. 

"Lægemiddelstyrelsen er blevet gjort opmærksom på, at der på sociale medier florerer billeder og videoer af mundbind og podepinde, som angiveligt skulle indeholde små sorte orme," skriver Lægemiddelstyrelsen på Twitter, inden de tilføjer: 

"Da det ikke lyder som en naturlig bestanddel af denne type produkter, har vi gennemset alt materialet."

Holder øje

Lægemiddelstyrelsen fortæller samtidig, at de har rådført sig med eksperter på området og er kommet frem til en forklaring. Det er ikke orme, der ses i mundbindet, men derimod syntentiske fibre. 

"Vi har også rådført os med eksterne eksperter, og på det foreliggende grundlag er vores vurdering, at der ikke er tale om orme. Pilen peger på et andet fænomen: syntetiske fibre, som tilsyneladende bevæger sig, når de optager fugt fra damp eller ånde. Det er ufarligt," understreger Lægemiddelstyrelsen i et af de tre tweets, som styrelsen har udgivet om sagen. 

Det oplyses desuden, at styrelsen vil holde øje med sagen fremadrettet. 

"Som statslig styrelse følger vi faste procedurer for indberetninger uanset type, og derfor har vi oprettet sager på de pågældende produkter og holder et vågent øje med udviklingen."

Mest Læste

Annonce