Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

SSI: bekymrede for den nye coronavairant

Sundhed

21/5/21 12:35

LTT

I et interview med Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause, fortæller afdelingschefen til Sundhedspolitisk Tidsskrift at den indiske variant af coronavirussen kan få konsekvenser for genåbningen af Danmark.

Vi skal holde smittetrykket nede
Hun uddyber “Truslen for nye varianter viser, at det er hensigtsmæssigt at holde smittetrykket nede generelt, indtil flere er blevet vaccineret, og ikke lempe for meget for hurtigt, da det vil betyde, at de også kan blusse eksplosivt op. Hvis vi får udbredt samfundssmitte med en mere smitsom variant, vil det medføre stigende smittespredning med risiko for flere lokale nedlukninger” Hun fortæller ydermere at det kan blive nødvendigt med flere forebyggende tiltag, for at holde smitten nede. 

Prøver at begrænse spredningen 
De danske myndigheder har prøvet at begrænse spredningen af den indiske variant. Det har myndighederne gjort ved at have rejserestriktioner i forhold til Indien, Bangladesh og Nepal, hvor der er udbredt smitte med den indiske variant. Derudover foretager Styrelsen for Patientsikkerhed intensiveret kontaktopsporing når nogen smittes med den indiske variant. 

50 procent mere smitsom
“Men hvis den virkeligt er op til 50 procent mere smitsom end B.1.1.7, som der er tegn på i England, vil den givetvis kunne sprede sig både i Europa og også i Danmark, og så bliver det endnu et kapløb med vaccinerne” siger Tyra Grove Krause. De nye tal Sundhedspolitisk Tidsskrift har fået af Statens Serum Institut viser at der i Danmark er fundet 90 tilfælde af  den indiske variant, heraf er 58 i hovedstaden. I Storbritannien oplever de en reel trussel fra den indiske variant. Det påvirker den britiske genåbning til trods for, at England er Europas mest vaccinerede land. 

 

Annonce