Foto: PensionDanmark
Foto: PensionDanmark

Stor nyhed til 480.000 medlemmer: Nu kan du få denne form for terapi online

Sundhed

15/04/2024 09:30

J. Bøgen

Digital tilgang skal gøre det hurtigere og mere fleksibelt at få behandling for fysiske skader.

I en kontorejendom i Vallensbæk har PensionDanmark indrettet 22 behandlingsrum til Online Fysioterapi.

Her kan de 480.000 medlemmer, der er omfattet af PensionDanmarks sundhedsordning, nu booke onlinebehandlinger hos en fysioterapeut.

PensionDanmark har valgt selv at opbygge og administrere det nye tilbud for at sikre en sammenhængende behandlingsoplevelse af høj kvalitet.

Samtidig skal den digitale tilgang skabe et hurtigere og mere fleksibelt behandlingstilbud. Derfor er Online Fysioterapi også en investering i at sikre medlemmerne et godt og langt arbejdsliv.

”Mange af vores medlemmer har fysisk belastende arbejde, og skader i bevægeapparatet er den primære årsag til, at vores medlemmer får tilkendt førtidspension. Vi er samtidigt Danmarks største formidler af fysioterapibehandlinger, og det kræver et omfattende og komplekst teknisk set up at skabe rammerne for den gode onlinebehandling. Derfor etablerer vi Online Fysioterapi i eget regi,” siger Flemming Tovdal Schmidt, direktør for Kunder, kundeservice og IT i PensionDanmark.

Fremtidens fysioterapi

Det nyetablerede kontor i Vallensbæk er på mange måder et indblik i fremtidens sundhedsordning. Her kan man få behandling med ned til en dags ventetid, og onlinemuligheder er i høj kurs:

”Vi oplever, at vores medlemmer i stigende grad efterspørger onlinebehandlinger. Med dette nye tilbud kan vi sikre hurtigere og rettidig behandling, så skader ikke udvikler sig. Online Fysioterapi skal bidrage til, at vores medlemmer har en god tilknytning til arbejdsmarkedet gennem hele livet,” siger Flemming Tovdal Schmidt.

Den digitale tilgang til fysioterapi giver også en række muligheder for løbende opfølgning og dialog på en anden måde end fysisk behandling. Her kan fysioterapeuten dele træningsprogram samt sende notifikationer med påmindelser om øvelser via PensionDanmarks app eller pension.dk.

Mark Bjerre Ebbesen, praktiserende fysioterapeut og ejer af Køge Bugt Ryg- & Knæcenter samt formand i Erhvervsnetværket for frie praktiserende fysioterapeuter, har bistået PensionDanmark med udviklingen af Online Fysioterapi:

”Med Online Fysioterapi skaber PensionDanmark et innovativt og mere sammenhængende forløb, der gør en forskel på den enkelte. Det giver mulighed for at veksle mellem fysisk og online behandling og sikre løbende opfølgning. Samtidig er der god evidens for, at online fysioterapi er et rigtig godt værktøj til at afhjælpe mange skader.”

Sidste år bookede PensionDanmarks medlemmer mere end 330.000 behandlinger hos en fysioterapeut.

Sådan fungerer Online Fysioterapi

  • Online Fysioterapi er etableret i Vallensbæk og der er i første omgang ansat fem fysioterapeuter.

  • Det er veldokumenteret, at online fysioterapi kan afhjælpe en lang række skader. Samtidigt er det vigtigt med en indledende screening, da visse typer af skader kræver fysisk behandling eller lægefaglig vurdering.

  • Til det formål har PensionDanmark skabt en booking flow, hvor man blandt andet skal besvare, hvorvidt skaden er opstået akut fx trafikulykke, eller om smerten stråler ud i arme og ben. Er det tilfældet bliver man henvist direkte til fysisk behandling.

  • Efter onlinebehandling udvælges træningsøvelserne af fysioterapeuten og deles med medlemmet via PensionDanmarks app eller pension.dk så man altid har det med i lommen.

  • Samtidigt kan man vælge at modtage notifikationer med påmindelser. På den måde sikres en løbende opfølgning og et godt udgangspunkt for den næste behandling. Fysioterapeuten kan også holde øje med, om medlemmet passer sine øvelser.  

  • Ønsker medlemmet at skifte til fysisk fysioterapi, kan behandlingen overgå til en af PensionDanmarks 633 samarbejdende klinikker.

  • Fysioterapeuten vil i samme ombæring kunne aflevere journaldata til den nye fysioterapeut, så medlemmet og den nye fysioterapeut ikke skal starte forfra.

Mest Læste

Annonce