Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Stort smitteudbrud: Skole lukker ned

Sundhed

20/4/21 9:06

Theis

Et større smitteudbud har resulteret i, at en skole er blevet tvunget til at lukke ned.

Selvom det går den rette vej i øjeblikket med flere genåbninger og en stabil smitte, så sker det stadigvæk, at der opstår smitteudbrud i Danmark.

Flere skoler er således blevet lukket ned i løbet af de seneste par uger på grund af smitteudbrud, og nu er turen så kommet til atter en skole.

Denne gang er der tale om Ikast Nordre Skole, hvor smitten desværre er stukket af. Det skyldes et smitteudbrud på skolen, hvor flere elever, lærere og pædagoger er blevet smittet med covid-19, og det har resulteret i, at Styrelsen for Patientsikkerhed har påbudt Ikast-Brande Kommune at lukke ned for skolen omgående. Sådan lyder meldingen fra Herningfolkeblad.dk.

Ikast Nordres Skole skal derfor lukke ned i en periode på syv dage, og forhåbentligt er der mere styr på coronasmitten efter nedlukningen.

20 elever er blevet smittet på tværs af klasserne, mens fire lærere og pædagoger også er blevet ramt af covid-19.

De får lov at blive

Skolen er dog opdelt i flere forskellige bygninger, og der har således ikke været nogen smitte blandt eleverne i udskolingen. Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed ikke påbudt en nedlukning af denne del af skolen, og eleverne i udskolingen kan således fortsætte deres skolegang indtil videre.

Dog kan det ende med, at også udskolingen må sendes hjem, hvis der ender med at opstå smitte.

“Vi gør alt, hvad vi kan for ikke at sende afgangsklasserne hjem, fordi de lige nu forbereder sig til eksamen til sommer, men det kan selvfølgelig blive nødvendigt at sende dem hjem, hvis der opstår smitte,” sådan lyder det fra direktør for Børn og Fællesskaber i Ikast-Brande Kommune, Rasmus Byskov Nielsen til Herning Folkeblad.

Annonce