Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sundhedsstyrelsen: Strategien ændrer sig på grund af delta-variant

Sundhed

18/6/21 8:58

LTT

Den smitsomme indiske delta-variant forventes at sprede sig, og det ændrer trusselsbilledet.

Når 70 procent af befolkningen er færdigvaccineret har man indtil nu kunnet regne med, at landet havde opnået folkimmunitet mod corona. Sådan er det dog ikke længere, 70 procent er ikke nok til at bevare epidemikontrollen i Danmark, når vi går ind i vinteren og når de nye varianter af corona medregnes, sådan lyder vurderingen fra Sundhedsstyrelsen. Derfor udruller Sundhedsstyrelsen nu et nyt initiativ for at opnå flokimmunitet, nemlig muligheden for at vaccinere børn i alderen 12-15 år. Hidtil har vi i Danmark kun vaccineret personer fra 16 år og op. “Vi har brug for ekstra befolkningsimmunitet,” sagde Søren Brostrøm på et pressemøde torsdag. 

Delta-variant skaber problemer
Grunden til at flokimmunitet ikke længere er mulig ved 70 procent skyldes de forskellige coronavarianter, som gør deres indtog i Danmark, blandt andet den indiske deltavariant. “Vi får en hurtig, kontrolleret og meget effektiv immunitet med de her vacciner.” Siger Søren Brostrøm og tilføjer, at vaccinerne er 100 procent effektive til børn. Han understreger, at anbefalingen om at vaccinere børn skyldes, at Danmark har brug for mere immunitet. Når vi kommer ind i vintersæsonen og måske allerede i efterårssæsonen. Det skriver TV 2.

Frivilligt om man vil lade sine børn vaccinere
Det bliver frivilligt, om forældre vil lade deres børn i alderen 12-15 år vaccinere. Den nye målgruppe i vaccineprogrammet bliver målgruppe 11, og består af cirka 250.000 personer.