Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sygeplejerske-strejke: Det kan patienter i de enkelte regioner forvente

Sundhed

15/6/21 12:21

LTT

TV 2 har i en rundspørge, spurgt de fem regioner om, hvordan deres patienter skal forholde sig, i forhold til den nærtstående strejke.

Hvis parterne ikke finder en løsning inden natten til lørdag, vil lidt over 5000 sygeplejersker gå i strejke. Strejken vil ramme en lang række hospitalsafdelinger landet over. Det kan være svært at vide, hvilken betydning det har for den enkelte patient, i den enkelte region, derfor har TV 2 spurgt landets fem regioner, om hvordan patienter skal forholde sig, ved den mulige strejke. 

TV 2 oplyser at ikke alle regioner er klar med en løsning endnu. De skriver videre at formanden for Grete Christensen, Dansk Sygeplejeråd (DSR) har udtalt at strejken kun vil ramme områder, der ikke er omfattet af akut arbejde. Strejken vil dog betyde udsættelse af behandlinger og operationer, uden sundhedsmæssige risici. Grete Christensen oplyser ydermere at der er et nødberedskab der vil træde til, samt at afdelinger for livstruende sygdomme er undtaget fra strejken, herunder børneafdelinger, kræftafdelinger, psykiatriske afdelinger og behandling af coronapatienter. 

Læs her, hvordan man som patient skal forholde sig til den mulige forstående strejke i den enkelte region: 

Region Syddanmark: De oplyser til TV 2, at de endnu ikke har et overblik over konsekvenserne, men at de vil udsende en pressemeddelelse med yderligere oplysninger. De oplyser til TV 2, at patienter som udgangspunkt skal gøre hvad de har fået besked på, og er blevet bedt om, hvis ikke de modtager anden besked. De oplyser at det kan være operationer og behandlinger der udsættes i regionen. 

Region Nordjylland: De oplyser til TV 2 at der er 25 afsnit på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland der er er blevet udtaget til strejke. Regionen oplyser i en pressemeddelelse, at en række behandlinger vil blive udskudt. De oplyser videre at nødberedskaber er oprettet, og at der fortsat på de kritiske og akutte afdelinger vil være bemanding. I pressemeddelelsen oplyses det yderligere at de patienter der bliver berørt af strejken, vil blive kontaktet direkte. 

Region Sjælland: De oplyser at ni afdelinger på sygehusene i Næstved og Slagelse vil blive ramt af strejken. Videre oplyser de, at de på de to sygehuse vil aflyse alle de patienter, som ikke er livs- og førlighedstruende sygdomme. Det vil både gælde operationer og almindelig ambulant behandling. Patienter der får deres behandling udskudt i næste uge, vil senest torsdag høre fra regionen.

Region Midtjylland: Vil ifølge TV 2’s oplysninger udskyde cirka 500 operationer om ugen, så længe at strejken står på. En række ambulante behandlinger vil også blive udskudt. Udskudte operationer kan eksempelvis være ledoperationer. Regionen oplyser at coronapatienter og patienter med livs- eller førlighedstruende operationer ikke vil få deres operationer udskudt. Regionen oplyser videre at de fredag vil sende de berørte patienter et brev i e-boksen, hvis de får udskudt deres operation. 

Region Hovedstaden: De er ifølge TV 2 ikke kommet med nogen information på nuværende tidspunkt, men de siger til TV 2, at de kommer med en udmelding til patienterne, så de ved hvordan de skal forholde sig. De ved dog ikke endnu hvornår udmeldingen kommer.

 

Annonce