Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sygeplejerskerne stemmer nej til ny overenskomst: Over 5000 sygeplejersker vil strejke

Sundhed

14/6/21 10:43

LTT

Sygeplejerskerne har de seneste uger skullet tage stilling til, om de ønsker at stemme for et nyt forslag i en ny overenskomst.

Ved en afstemning blandt sygeplejerskerne har de bestemt, at de ikke stemmer for det nye forslag, og det betyder altså at over 5000 sygeplejersker går i strejke fra natten til lørdag. 

Afstemningen fordeler sig forskelligt mellem sygeplejersker og radiografer. Cirka 2/3 dele af medlemmerne i Dansk Sygeplejeråd (DSR) har stemt nej til forslaget, med 68,2 procent af radiograferne har stemt ja til forslaget. Radiograferne holder dermed fast i overenskomsten og går derfor ikke i strejke. Strejken natten til lørdag, kan blive afblæst, såfremt at parterne bliver enige om noget inden da. DSR opfordrede alle deres medlemmer til at sige ja til det forslag, men det blev altså ikke tilfældet. DSR understreger nu, at de støtter deres medlemmer. Grete Christensen siger på dagens pressemøde:

“Selvom hovedbestyrelsen og kongressen havde anbefalet et ja, følger vi med allerstørste respekt medlemmernes nej. I hovedbestyrelsen udviser vi nu politisk lederskab og går ind i kampen for at lægge maksimalt pres på arbejdsgiverne og Christiansborg.” 

I mæglingsaftalen er sygeplejerskerne lovet en lønstigning på fem procent, over tre år. Dermed ville sygeplejerskerne stige 1,7 procent årligt, hvis de havde takket ja til forslaget. Det skriver TV2.

 

Annonce