Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Testkapaciteten bliver nedskaleret henover sommeren

Sundhed

23/6/21 8:44

Theis

Det skal stadig være muligt at blive testet i sommerlandet, men i takt med at flere danskere bliver vaccineret, tilpasses kapaciteten.

Mange danskere er allerede vaccinerede mod COVID-19, og i de kommende måneder vil flere komme til. Det betyder, at en voksende del af danskerne ikke længere har behov for at blive testet for at have et gyldigt coronapas. Derfor er det besluttet at tilpasse og nedskalere testkapaciteten løbende hen over sommeren i takt med, at efterspørgslen falder.

Nedskaleringen vil først og fremmest berøre kapaciteten for antigentest, mens PCR-testkapaciteten vil blive opretholdt. Selvom testbehovet er faldende, er der stadig mange danskere, der ikke er vaccinerede, og der er samtidigt virusmutationer, vi skal være opmærksomme på.

Testindsatsen vil fortsat blive tilrettelagt, så danskere nemt kan komme til et testcenter. Derfor vil der fortsat ikke være længere end 20 km. til nærmeste teststed for den enkelte dansker (enten PCR eller antigentest) og der vil være både et PCR- og et antigenteststed i alle kommuner.

Justitsminister Nick Hækkerup siger:

”Selvom mange danskere er vaccinerede og har fået coronapas, så er der stadig behov for, at man kan blive testet. Samtidig skal vi selvfølgelig heller ikke teste mere, end det er nødvendigt, i takt med at vaccinerne udrulles. Derfor justerer vi testindsatsen i den kommende tid. Men vi sikrer også fortsat, at dem der ikke er vaccineret nemt kan komme til et testcenter. For test er sammen med vaccinationerne vilkåret for, at vores samfund kan være åbent denne sommer”.

Annonce