Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Til denne tid kan mundbind være fortid

Sundhed

07/6/21 3:19

LTT

Onsdag skal parterne drøfte udfasningen af brugen af mundbind.

Før sommerferien kan flere danskere måske vinke farvel til brugen af mundbind det siger Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til TV 2  “Jeg glæder mig helt vildt til, at vi kan smide dem ud i skraldespanden og ånde frit over alt. Der går nok lidt tid, før vi kan gøre det overalt, men så mange (mundbindsrestriktioner, red.) væk så hurtigt som muligt er helt klart målet.” Han uddyber at det klart er målet, at brugen af mundbind er væk inden sommerferien, han siger dog, at der vil være områder, hvor man fortsat skal være mundbind. Det kan eksempelvis være steder, hvor man står tæt sammen. 

På onsdag skal parterne forhandle brugen af mundbind
Magnus Heunicke fortæller til TV 2 at den konkrete forhandling, om udfasning af mundbind sker onsdag. Til TV 2 siger han videre: ”Vi drøfter det med partierne onsdag, og vores styrelser er i gang med at lave alle mulige forslag til, hvordan vi kan udfase det. Målet er at få udfaset så meget, så hurtigt som muligt, selvfølgelig trygt og sikkert, men der skal være grund til, at vi har et mundbind.” 

Partier vil lempe brugen af mundbind
Flere partier er klar til at lempe reglerne for brugen af mundbind. De er dog ikke helt enige i, hvor der skal lempes først. SF vil gerne have fjernet kravet om brug af mundbind på plejehjem, mens Dansk Folkeparti vil have det fjernet i detailhandlen. 

Det er tid til at diskutere brugen af mundbind
Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm sagde tidligere i dag, mandag at det er tid til at diskutere brugen af mundbind og at kigge på at lempe flere af restriktionerne. Hvordan han mener det skal gøres, kom ikke med noget konkret bud på. 

Onsdag bliver danskerne forhåbentligt klogere på brugen af mundbind, når partierne mødes i Folketingssalen til forhandlinger. 

 

Annonce