Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Shitstorm: Region fejrede handleplan med benamputeret kagemand

Sundhed

11/11/2022 10:14

J. Bøgen

Synes du, det var dårlig smag at bestille sådan en kagemand?

Kage er noget af det mest klassiske til fejringer i herhjemme.

Og uanset om det er fødselsdag, jubilæum eller noget helt tredje, falder en kagemand eller -kvinde næsten altid i god jord hos modtagerne.

Men lige nu er Region Sjælland ramt af en shitstorm på grund af en kagemand.

Den famøse kage blev serveret i forbindelse med en intern fejring af en ny handlingsplan, der blandt andet handler om benamputationer i regionens centre. Og i anledning af, at netop amputationer var en del af den nye plan, ja, så valgte man at bestille en kagemand med netop det - et amputeret ben.

Det lyder måske ikke som verdens største historie, men nu får regionen massiv kritik for at være fuldstændig tonedøve i forhold til, hvad handleplanen faktisk skal hjælpe med.

Et månedlangt forløb havde nemlig afdækket, at flere patienter efter alt at dømme kunne have undgået at få amputeret deres ben, hvis deres behandlingsforløb i regionen havde været tilrettelagt bedre.

Det har blandt andet fået koncerndirektøren i regionen til at komme med en officiel udtalelse, hvor han i kraftige vendinger langer ud efter beslutningen om at bestille den alternative kagemand.

"Koncerndirektionen tager på det kraftigste afstand fra hændelsen. Det er på ingen måde i overensstemmelse med regionens værdier om at agere professionelt," lyder det i udtalelsen.

Presse- og kommunikationschef i Region Sjælland, Claus Jark Clausen, fortæller til Journalisten, at ingen i afdelingen havde overvejet, at den interne fejring kunne udvikle sig til en ekstern historie. Alligevel blev deltagerne til fejringen enige om ikke at tage nogen billeder af kagemanden.

Mest Læste

Annonce