Vaccineproduktion forsinkes

Sundhed

11/5/21 7:18

LTT

Den amerikanske vaccine producent Novavax udskyder produktionen, hvilket betyder at udsigten til at Europæere først har glæde af denne i slutningen af 2021.

Novavax oplyser at covid-19-vaccinen er udskudt og at de først forventer at søge godkendelse i Europa, Storbritannien og USA i sidste kvartal af 2021. 

150 millioner vacciner
Novavax havde tidligere søgt godkendelse i maj med en foreløbig produktionsmængde på 150 millioner vacciner. Dog har manglen på råmaterialer og udstyr forsinket processen. Novavax administrerende direktør Stanlet Erck er fortrøstningsfuld og udtaler “Vi ved, at vi er forsinket i forhold til, hvor vi troede, vi ville være på nuværende tidspunkt. Nu meddeler vi, at næsten alle store udfordringer er blevet løst og at vi tydeligt kan se lyset for enden af tunnelen” Han oplyser ydermere at Novavax, på nuværende tidspunkt har mellem 30 og 40 millioner vaccine-doser på hylderne. 

Faldende efterspørgsel
50 procent af amerikanerne har modtaget første stik i vaccine-planen og dermed aftager deres efterspørgsel på vacciner, men resten af verden hungrer stadig efter vacciner. 

 

Annonce