Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vær klar i hovedet hele dagen: Søvnekspert anbefaler at gøre dette om morgenen

Sundhed

03/06/2024 13:58

J. Bøgen

Og så er der en ting, du skal gøre om aftenen også!

En søvnekspert har afsløret et vigtigt morgentip, der kan hjælpe folk med at føle sig mere opmærksomme resten af dagen.

Dette kommer efter, at en ny undersøgelse fandt ud af, at de fleste briter lider af søvnmangel. Ifølge de seneste data fra Centers for Disease Control and Prevention får voksne i Storbritannien ikke nok søvn.

Nancy H. Rothstein, en søvnspecialist og ambassadør for Sleepwave, fortalte Express.co.uk: "Hvis du er træt hele tiden i løbet af dagen, så er der noget galt. Noget er galt, fordi din krop taler til dig. Vi er designet til at sove."

Sleepwave gennemførte en undersøgelse og fandt ud af, at tre fjerdedele af dem, der deltog, vågner op og føler sig trætte mindst to gange om ugen, mens der er anslået 50 til 70 millioner, der lever med kroniske eller vedvarende søvnforstyrrelser.

Nancy fremhævede en almindelig adfærd, der kan forstyrre søvnen betydeligt og få dig til at føle dig groggy resten af dagen.

Det værste du kan gøre om morgenen

At tjekke din telefon som det første om morgenen eller inden sengetid kan få din hjerne til at springe fra delta-bølger til beta-bølger, hvilket betyder, at din hjerne går glip af vigtige alfa- og theta-hjernebølger. Dette kan medføre en række negative effekter i løbet af dagen.

Nancy nævnte en vigtig genvej til at hjælpe dig med at føle dig mere fokuseret i løbet af dagen: placér din telefon et sted i rummet, hvor du ikke kan nå den: "Når din telefonalarm går af, skal du stå op for at slukke den og straks efter rede din seng for at undgå fristelsen for at gå tilbage i seng," rådede hun.

Sleepwaves undersøgelse viste, at 83 procent af deltagerne sagde, at de regelmæssigt brugte deres snooze-alarm, hvoraf en femtedel brugte den hver dag.

Men Nancy sagde, at dette er at spilde søvn og forårsage, at din krop "springer" flere gange, hvilket giver dig en dårlig start på dagen.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler, at alle voksne sigter mod at få syv til ni timers søvn hver nat.

Unge har dog brug for betydeligt mere tid i sengen, idet teenagere har brug for otte til ti timers søvn, og børn i alderen seks til 12 år har brug for ni til 12 timer.

Kilde: Express.co.uk

Mest Læste

Annonce