Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vagtlæger kan tjene over 35.000 kroner på én vagt

Sundhed

07/6/21 11:41

LTT

En vagtlæge nåede at tale med 50 personer i telefonen på en time, og en anden vagtlæge nåede at tale med 364 på en vagt, det modtager lægen en dagsløn på 35.797 kroner for.

I disse regioner arbejder vagtlægerne på akkordløn: Sjælland, - Midtjylland, - Syddanmark og - Nordjylland. Det betyder at deres løn afhænger af, hvor mange patienter de snakker med på en vagt  Det skriver DR. De har fået aktindsigt i vagtlægerne honorarer, i den forbindelse har de set på 4.000 eksempler og kan oplyse at en vagtlæge har talt med mindst 30 personer i timen. Det betyder altså at der er blevet talt med hver enkelt patient i to minutter eller mindre. 

Det er godt at lægerne tager fra 
De Praktiserende Lægers Organisation (PLO) mener at det er godt at lægerne tager fra, når der er ekstra travlt. Til DR siger Jørgen Skadborg, Formand for PLO ”Der er kolleger, som er meget dygtige og effektive, og det er vi meget glade for, for det er lige det, som får det til at hænge sammen. Det er svært at sætte en grænse for, hvor mange samtaler en vagtlæge kan nå i timen. En rutineret vagtlæge ved hurtigt, hvad sagen drejer sig om. Ringer folk til vagtlægen med problemer, der let kan løses, så er det i visse situationer forsvarligt at tale med over 30 personer i timen.” 

Region Hovedstaden skiller sig ud
I Region Hovedstaden får vagtlæger en fast timeløn. TIl det siger Freddy Lippert, direktør for Region Hovedstadens Akutberedskab til DR: ”Vagtlæger og sygeplejersker skal ikke have i baghovedet, at hvis de arbejder hurtigere, eller gør samtalerne kortere, så tjener de flere penge. Man kan ikke nå 30 konsultationer på en time og gøre det med en ordentlig kvalitet og undersøge, hvad syge har behov for og dokumentere det.”

Vagtlægefejl
Siden år 2010 er der udbetalt erstatning til patienter i 76 tilfælde. Det er enten sket fordi patienten er død eller efter en vagtlægefejl. Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed kommer et par patienter moderat til alvorligt til skade om ugen, på grund af en utilsigtet hændelse ved vagtlægen. 

Annonce