Foto: Screenshot, @liv.ingwell/TikTok
Foto: Screenshot, @liv.ingwell/TikTok

Vent med den første kop: Dette bør du aldrig drikke på tom mave ifølge ekspert

Sundhed

11/01/2024 05:20

J. Bøgen

Det kunne godt gå hen at koste mange deres morgenritual ...

En kop dampende kaffe er for mange intet mindre end en nødvendighed for at komme i gang om morgenen. Særligt i denne tid, hvor det stadig er mørkt som natten, når vi står op.

Men nu advarer en kostekspert mod det morgenritual - i hvert fald hvis du ynder at drikke den første kop på tom mave.

I en video til sine 122.000 følgere på TikTok fortæller kostterapeut, Olivia Hedlund, at det faktisk kan gøre mere skade end gavn at drikke kaffe, før man har indtaget andet om morgenen.

Går i "stress-tilstand"

Hun forklarer, at vi risikerer at forstyrre vores hormonbalance, hvis vi drikker kaffe på tom mave, fordi det får vores krop til at gå i "stress-tilstand".

"Det får vores kortisol (stresshormon, red.) til at skyde ud i vejret, og på den måde ender vi en slags flygt-eller-kæmp-tilstand.

Det er, ifølge eksperten, grunden til, at mange oplever at de får en let rysten i kroppen og måske nogle små tiks, hvis de drikker kaffe som det første efter, de ruller ud af sengen.

Derudover advarer hun om, at kaffe er syreholdigt, hvilket også er skidt for en tom mave.

Ikke et stop for kaffen

Hun anerkender, at dagens første kop kaffe gør en forskel for manges indstilling til den gryende dag, og at kaffen for mange giver en følelse af velvære og energi, og hun siger da heller ikke, at vi helt skal holde op med at drikke kaffe.

Men hun opfordrer os til at starte dagen med at drikke lidt vand eller få noget at spise, inden vi skylder den første kop mokka ned i svælget.

Hundredevis af TikTok-brugere har allerede kommenteret på videoen, og for mange har det været lidt af en øjenåbner. En skriver for eksempel:

"Jeg drikker kaffe på tom mave næsten hver morgen, og det her forklarer så meget."

Mest Læste

Annonce