Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Yderligere genåbning i dag

Sundhed

21/5/21 7:46

LTT

Torsdag blev der registreret den højeste positivprocent siden januar. I dag fredag genåbner landet endnu mere, hvilket blandt andet betyder at 20 procent at de offentligt ansatte kan møde ind på deres arbejdsplads igen.

Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig siger til TV2 at det er der mange der glæder sig til. “Vi har siddet og ventet på det i over et år” siger hun. Djøf har blandt medlemmer lavet en rundspørge og halvdelen af medlemmerne svarede at de trives dårligt med at arbejde hjemmefra. Der er dog også en gruppe, som sætter pris på, at de har kunne arbejde hjemmefra. “Nogle er bekymrede over at skulle tilbage og møde alle de her mennesker, de ikke har set længe. Måske nogle slet ikke har mødt hinanden, fordi de er nyansatte” siger Sara Vergo til TV 2.

Forventet smittestigning
Torsdag blev der registreret 1214 nye smittede, hvilket giver en positivprocent på 0,65, det er den højeste siden januar. Det bekymrer ikke Tyra Grove Krause, afdelingschef hos Statens Serum Institut. “Det er jo forventet i forbindelse med genåbning, at smittetallene stiger. Vi får vaccineret flere og flere, og derfor kan vi acceptere højere smittetal nu, end da nedlukningen begyndte” siger hun til TV 2

Ikke bare lade stå til 
Det betyder dog ikke at vi bare skal lade stå til. Nye og mere smitsomme varianter kan nemlig sætte fart i smitten. “Smitten bekymrer mig ikke nu, men jeg vil selvfølgelig helst ikke have, at det stiger alt for meget. Vi kan se, at det særligt er de unge, der bliver smittet, og vi ser ud til at have ret få indlæggelser, men vi skal stadig ikke have smitten til at stige markant” siger Tyra Grove til TV 2.

Fredagens genåbning:

  • Forsamlingsloftet hæves fra 25 til 50 indendørs og 75 til 100 udendørs.

  • Der åbnes fuldstændig for elever på ungdoms- og voksenuddannelser og for studerende på videregående uddannelser.

  • Al idræts- og foreningsliv, der endnu ikke er åbnet, åbner med krav om coronapas.

  • Musik- og kulturskoler åbner for voksne – også sangundervisning, som tidligere ikke har været omfattet.

  • Indendørsområder i forlystelsesparker og zoologiske haver åbner.

14. juni kan i alt 50 procent af de offentligt ansatte vende tilbage til arbejdet.

Derudover er det planen, at alle offentligt ansatte kan møde ind 1. august. Det skriver TV 2.