Sundhedskommunikation

Om Sundhedskommunikation

Artikler

 • Sundhedsredaktør: Her er vejen til færre fejl, bedre kvalitet og flere raske borgere
  16.08.19 Sundhed

  Bedre kommunikation og forståelse for samme kan gøre en positiv forskel i sundhedsvæsnet og øge kvaliteten på alle parametre, skriver sundhedsredaktør Line Gade og opfordrer til at gøre kommunikation til en disciplin, der håndteres lige så godt som de kliniske metoder.

 • Podcast: Prisbelønnet forsker kan bestemme en bakterie i din krop på 30 sekunder
  12.08.19 Sundhed

  Hun forstår bakteriers sprog og kan forudsige, hvad de er ved at gøre ved din krop. Nogle har kaldt hende 'bakterieviskeren'. Hun har opfundet en device, som på 30. sekunder kan bestemme, om du har en bakterie i din krop, der er i gang med at skade dig. Hun har allerede vundet priser og hæder, og så er hun blot 30. år. Mød Fatimas Alaktrakchis i podcasten Sundhedsvisioner.

 • Ny episode af podcasten Sundhedsvisioner med Bente Klarlund
  27.06.19 Sundhed

  Debattør, forfatter, direktør, forsker og professor Bente Klarlund er gæst i podcasten Sundhedsvisioner. Hun er ikke i tvivl om, at psyken har betydning for vores fysiske tilstand, og hun har bevist, at motion forebygger sygdom. Så hvorfor fokuseres der ikke mere på at hjælpe mennesker til at ændre livsstil?, spørger hun. Hun tror på, at fremtidens sundhedsvæsen vil være langt bedre til at tage udgangspunkt i det enkelte 'hele' menneske.

 • Topleder i podcasten Sundhedsvisioner: Relationer skaber sammenhæng for patienter
  28.05.19 Sundhed

  Patienter oplever for ofte, at de havner i en Bermudatrekant, som de for det meste selv skal arbejde sig ud af. Det arbejder Allan Flyvbjerg hårdt på at ændre og redskabet er dialog og relationer på tværs af faglighed og sektor.

 • Sundhedsvisioner med Ida Donkin: Der er brug for opgør med de halve sandheder
  27.05.19 Sundhed

  Mød Ida Donkin, der hver dag går på kompromis med sin store faglige viden, når hun må forenkle sine budskaber. Det er nødvendigt, fortæller hun i denne podcast. Hun har netop udgivet bogen 'Sygt eller sundt', hvor hun bl.a. gør op med 'fake news' i sundhedsformidlingen.

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene: