Bente Klarlund er gæst i Sundhedsvisioner
Bente Klarlund er gæst i Sundhedsvisioner

Ny episode Sundhedsvisioner

Sundhed

27/6/19 6:23

Line Gade

Debattør, forfatter, direktør, forsker og professor Bente Klarlund er gæst i podcasten Sundhedsvisioner. Hun er ikke i tvivl om, at psyken har betydning for vores fysiske tilstand, og hun har bevist, at motion forebygger sygdom. Så hvorfor fokuseres der ikke mere på at hjælpe mennesker til at ændre livsstil?, spørger hun. Hun tror på, at fremtidens sundhedsvæsen vil være langt bedre til at tage udgangspunkt i det enkelte 'hele' menneske.

Bente Klarlund Pedersen er en ildsjæl og rebel med det videnskabelige grundlag på plads. Hun har længe været en stemme i sundhedsdebatten og er både brevkasseredaktør og forfatter ved siden af sin forskningspraksis, som hun udøver i Center for aktiv sundhed, som hun også er direktør for. Hun formidler med lyst og passion, og fordi hun vil og kan gøre en forskel. 

Et mere holistisk sundhedsvæsen er noget, som mange patienter ønsker, og Bente Klarlund tror på, at fremtidens sundhedsvæsen vil være langt bedre til at tage udgangspunkt i det enkelte 'hele' menneske. Hun er ikke i tvivl om, at psyken har betydning for vores fysiske tilstand. Bente Klarlund har i mange år forsket i motions betydning for kroppen og fortæller bredt om hendes resultater. Hendes mission er at få danskerne til at leve sundere, så færre bliver alvorligt syge. Et af studierne, som hun har lavet sammen med en anden forsker, Pernille Højman, viser, at motion har positiv indflydelse på cancer og nedsætter risikoen for tilbagefald. 

Podcasten redigeres af Lærke Sødring Nielsen og udgives af sundhedskommunikation.com

Vært er Den Offentliges Sundhedsredaktør Line Gade.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.