Sundhedsminister Astrid Krag har sagt farvel til SF og goddag til Socialdemokraterne.

Astrid Krag skifter til Socialdemokraterne

Nuværende sundhedsminister Astrid Krag skifter fra SF til Socialdemokraterne, oplyser hun. Læs her, hvad hun skriver på Facebook.

Nuværende sundhedsminister Astrid Krag skifter fra SF til Socialdemokraterne, oplyser hun på Facebook. Det sker, efter SF har forladt regeringen på grund af Dong-sagen.

Dermed fortsætter flugten fra det kriseramte parti, efter det torsdag stod klart, at Annette Vilhelmsen ikke kunne få hele sin folketingsgruppe til at sige ja til et delvist salg af Dong.

Det står endnu ikke klart, om Astrid Krag kan fortsætte som sundhedsminister. 

Mens SF er trådt ud af regeringen og derfor må aflevere alle partiets ministerposter, så skal Socialdemokraterne og De Radikale nu finde navne til SF's seks tomme ministerstole. 

                                 Læs også: Seks sager der viser en dyb politisk krise

SF's gruppeformand Pernille Vigsø Bagge siger om Astrid Krags skift til Socialdemokraterne:

- At Astrid Krag er blevet socialdemokrat, er ikke den største overraskelse i Danmarkshistorien. Hun har altid arbejdet for at SF skulle lægge sig tæt op ad den socialdemokratiske linje. Og er man socialdemokrat, hører man bedst hjemme i Socialdemokratiet. 

- Astrid har været en god arbejdskraft i SF og vi ønsker hende al mulig held og lykke i hendes nye parti, siger Astrid Krag.

FAKTA: Det skriver Krag på Facebook

Jeg har i dag søgt om optagelse i den socialdemokratiske folketingsgruppe. De seneste begivenheder har gjort det klart, at Socialdemokraterne nu er det parti, der bedst favner mine politiske holdninger.

Politik handler først som sidst om, hvordan man skaber et samfund i det billede man tror på. Jeg ønsker et Danmark baseret på et stærkt fællesskab. Med social retfærdighed og lighed. Et samfund hvor færre danskere ser sig sat på sidelinjen – på grund af sygdom, arbejdsløshed, ensomhed eller urimelige sociale vilkår. Socialdemokraterne er det parti, som bedst vil kunne levere den forandring.

Jeg har været medlem i SF i mere end halvdelen af mit liv. Men når jeg ser nøgternt på diskussionerne i det parti, som er årsag til, at SF’s formand nu må trække stikket for regeringsdeltagelsen, så står en ting helt klart: 

Der er ikke opbakning til af føre den form for venstreorienteret politik, jeg gik til valg på. Dét tager jeg konsekvensen af i dag, når jeg melder mig ud af SF.

Socialdemokraterne har gennem mere end 100 år været med til at bygge et solidarisk velfærdssamfund op - skridt for skridt - gennem progressive reformer, og partiet altid haft modet til at tage ansvaret på sig også i de svære situationer. 

Det er centrumvenstres opgave at præsentere et stærkt politisk alternativ til højrefløjens projekt, som vil føre til et samfund med større ulighed, intolerance og mindre fællesskab. Den opgave kan og vil Socialdemokraterne løfte, og jeg glæder mig derfor til at fortsætte mit politiske arbejde dér.

Det er selvfølgelig med vemod, at jeg siger farvel til SF. Jeg har haft mange gode år i partiet og er stolt over at have været med til at udvikle partiet. Jeg ønsker SF – og de mange gode folk, jeg kender i partiet - alt det bedste og siger farvel uden bitterhed.

Emneord: SF, Sundhedsminister, Astrid Krag, Partiskifte
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også