Foto: Lars Kruse / AU Foto

Sundhedsministeriet ansætter ny direktør for Lægemiddelstyrelsen

Det er en erfaren leder med et stort kendskab til sundhedsvæsenet, medicinsk forskning og life science, der tiltræder stillingen som direktør for Lægemiddelstyrelsen den 15. august 2021.

Lars Bo Nielsen er uddannet læge og har en lang erfaring som leder inden for både sundhed og forskning.  Lars Bo Nielsen har de seneste fire år været dekan og professor ved Aarhus Universitet, hvor han har bidraget til lokal og national udvikling af personlig medicin, sikker brug af sundhedsdata i forskningen og udvikling af life science området. Han har endvidere ledet internationale forsknings- og udviklingsprojekter, bl.a. i europæiske universitetssamarbejder. Viden om medicin og medicinsk udstyr er erhvervet i kraft af stillinger, som læge og forsker i bl.a. hjertekarsygdomme og som overlæge og klinikchef inden for klinisk biokemi.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

"Lars Bo Nielsen er en dedikeret og dygtig topleder med stor erfaring fra forskningsverdenen og sundhedsvæsenet. At sikre danskernes adgang til effektive og sikre lægemidler og medicinsk udstyr er en kerneopgave i det danske sundhedsvæsen, og det har godkendelserne af COVID-19-vaccinerne under coronaepidemien helt aktuelt tydeliggjort. Lars Bo Nielsen har med sin brede erfaring og integritet den rette faglige kapacitet til at løfte dette afgørende arbejde for sundhedsvæsenet og borgernes sundhed, og jeg ser meget frem til samarbejdet."

Lars Bo Nielsen tiltræder stillingen som direktør for Lægemiddelstyrelsen den 15. august 2021:

"Jeg glæder mig til at bidrage til at danske patienter også fremover har adgang til sikre, effektive og tilgængelige lægemidler og medicinsk udstyr. Det er en helt central samfundsopgave. Betydningen af grundig videnskabelig undersøgelse af nye vacciner og andre mulige sygdomsbehandlinger, før de kan godkendes, er blevet særdeles tydelig for os alle under coronapandemien. Jeg ser med entusiasme frem til at løfte opgaverne som direktør for Lægemiddelstyrelsen i samarbejde med nationale og internationale samarbejdspartnere og Lægemiddelstyrelsen mange dedikerede og dygtige medarbejdere."

Lægemiddelstyrelsen bidrager til udvikling af politik og regulering på lægemiddelområdet både i Danmark og i dialog med EU´s øvrige lægemiddelmyndigheder. I det internationale samarbejde generelt og i det europæiske samarbejde i særdeleshed er styrelsen en stærk og agendasættende spiller. Styrelsen spiller som myndighed en vigtig rolle for at fastholde og stimulere Danmarks position som førende nation inden for lægemiddelforskning og -produktion.

Fakta: Kort om Lars Bo Nielsen

Lars Bo Nielsen er 56 år og uddannet læge fra Københavns Universitet i 1992, Ph.D. i 1996, og dr.med. samme sted i 2000. I 2004 uddannet til speciallæge i klinisk biokemi. Siden 2005 overlæge og fra 2010-15 klinikchef ved Klinisk biokemisk afdeling på Rigshospitalet, fra 2007 professor ved Biomedicinsk Institut ved Københavns Universitet, og siden 2017 dekan og professor ved HEALTH på Aarhus Universitet.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.