
Sundhedsstyrelsen
Axel Heides Gade 1, 2300 København S , Danmark
Telefon: +457222 7400 Website: www.sst.dk E-mail: [email protected]
Sundhedsstyrelsen
Axel Heides Gade 1, 2300 København S , Danmark
Telefon: +457222 7400 Website: www.sst.dk E-mail: [email protected]
Sundhedsstyrelsen
Sundhedsaftalerne mellem regioner og kommuner sætter retningen for det samarbejde, der skal sikre, at patienterne får en sammenhængende og koordineret indsats i forløb, der går på tværs af sektorerne
En ny kortlægning viser, at kommunerne er godt i gang med at arbejde med anbefalingerne i forebyggelsespakkerne om overvægt og stoffer, men der er fortsat et potentiale for at øge indsatsen på områderne.
Kommuner og private ansøgere har mulighed for at søge om midler til projekter, der kan fremme sundheden og forebygge sygdom hos mennesker med psykiske lidelser. 14. maj 2014
Kvinder med kort uddannelse har 40 procent større risiko for at blive indlagt på sygehus sammenlignet med kvinder med lang uddannelse - for mænd er forskellen 30 procent. Det viser en ny undersøgelse om social ulighed i indlæggelser, som Sundhedsstyrelsen har fået udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed.
Alkoholoverforbrug og -skader blandt borgere koster hvert år kommunerne mere end 500 millioner kroner i udgifter til personlig og praktisk hjælp. Det fremgår af en opgørelse fra Sundhedsstyrelsen, som er gennemført i samarbejde med Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA).
Risikoen for at få en langvarig eller kronisk sygdom er større for børn af forældre med en lav uddannelse, lav indkomst eller uden beskæftigelse end for børn af forældre i beskæftigelse, med høj uddannelse eller høj indkomst.
En arbejdsgruppe under Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en rapport med anbefalinger til etablering af børnehuse i Danmark. Rapporten udspringer af satspuljeaftalen for 2012, hvor det er blevet aftalt i et fælles initiativ mellem Social- og Integrationsministeriet, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Justitsministeriet at styrke rammerne for samarbejde i sager om overgreb mod børn.
Janet Samuel bliver ny enhedschef for Sundhedsstyrelsens enhed for planlægning. Hun kommer fra en stilling som centerchef i Danske Regioner, hvor hun leder Task Force 'Bedre Sundhed'.
Enhedschef tiltræder som ny direktør i Sundhedsstyrelsen 1. februar 2015 med særligt ansvar for tilsyn.
Læs listen af anbefalinger som Sundhedsstyrelsen lægger frem som fagligt oplæg til at styrke psykiatrien. Data, styring og mere samarbejde på tværs er gennemgående.
Sanseløst væk i stoffer eller alkohol hører ikke sammen med livemusik. Det budskab står 18 festivaler og 40 spillesteder i år sammen om at markere i Sundhedsstyrelsens og Dansk Lives kampagner Music against drugs og Mindre druk – Mere fest.
Den hyppige håndvask kan give problemer med tør hud og håndeksem, og Sundhedsstyrelsen sætter derfor fokus på håndpleje i et brev til alle skoler og dagtilbud.
Onsdag udgav Sundhedsstyrelsen den sjette statusrapport om COVID-19 epidemien.
Med den gradvise åbning af flere sektorer i samfundet og den øgede aktivitet i sundhedsvæsnet er det uundgåeligt, at der kommer flere tætte kontakter mellem mennesker. Også selvom det er kontakter mellem mennesker uden tegn på sygdom, kan det betyde et stigende smittetryk, men smitten kan forebygges. Sundhedsstyrelsen udsender gode råd til, hvordan man i forskellige erhverv kan begrænse tætte kontakter og beskytte sig gennem høj hygiejne og brug af barrierer ved ansigtskontakt.
Sundhedsstyrelsen udsendte i starten af uge 17 vejledningerne henvendt til ledere i dagtilbud, skoler og fritidsordninger samt ungdoms- og voksenuddannelser. De opdaterede vejledninger indeholder bl.a. en præcisering af, hvordan man skal forholde sig, hvis man har børn i særlig risiko, og hvad der skal ske for børn fra familier med personer, som er smittet med COVID-19.
Sundhedsstyrelsen udgav onsdag den femte statusrapport om COVID-19 epidemien.
Sundhedsstyrelsen har udarbejdet informationsmateriale med gode råd til familier med børn og unge med psykisk sårbarhed i den ualmindelige situation med udbrud af ny coronavirus.
Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med Børne- og Undervisningsministeriet og forlaget Alinea udarbejdet tre undervisningsforløb til henholdsvis indskoling, mellemtrinnet og udskoling kaldet ”Corona på skemaet”, der tager eleverne igennem forskellige aspekter af coronaepidemien og de konsekvenser, den har for deres egen hverdag og for samfundet generelt.
Hos nogle personer kan bekymringen for smitte med ny coronavirus fylde så meget, at det udvikler sig til en decideret angsttilstand. Det kaldes helbredsangst. Sundhedsstyrelsen har samlet en række gode råd til, hvordan vi passer på os selv og hinanden, så frygten ikke tager overhånd.
Sundhedsstyrelsen har udarbejdet informationsmateriale om psykisk sårbare og COVID-19. Materialet er rettet mod de psykisk sårbare men også til pårørende og fagpersoner.
Ved indgangen til den danske epidemis femte uge d. 30 marts vurderer Sundhedsstyrelsen, at der fortsat er spredning af COVID-19 i samfundet, og at der vil ses en stigning i antal påviste tilfælde, antal indlagte og intensiv patienter i den kommende uge. Men det er samtidig vurderingen fra Statens Serum Institut, at smittespredningen er bremset lidt op, hvilket kan tyde på en begyndende effekt af regeringens tiltag.
For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.
Danmark er på vej ind i tredje uge af COVID-19-epidemien. I de kommende uger vil vi forvente yderligere smittespredning med flere alvorligt syge, der skal indlægges og behandles på sygehusene. Spidsbelastningen kan komme i ugerne efter påske.
Sundhedsstyrelsen udgav tirsdag retningslinjer til regionale og kommunale institutioner, der beskriver, hvordan de skal forholde sig til besøg fra pårørende i relation til at forebygge smitte med coronavirus blandt personer i risikogruppe
Flere borgere har modtaget falske e-mail og sms-beskeder om, at Sundhedsstyrelsen har sendt dem ny digital post.
Nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen om at blive hjemme i to uger, hvis man efter den 2. marts 2020 kommer fra et af de særlige risikoområder
Frivillige organisationer og foreninger kan nu søge midler til projekter, der kan sikre bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende, skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.
På lørdag er det den årlige organdonationsdag. Og hvilken bedre måde at markere dagen end med nyheden om, at donor nummer 1.000.000 for ganske nyligt har ladet sig registrere.
Sundhedsstyrelsen har fået evalueret effekten af forældreuddannelsesprogrammet ”En god start – sammen”. Evalueringen viser signifikante resultater for både forældrene og deres børn, skriver Sundhedsstyrelsen.
En ny rapport fra Sundhedsstyrelsen beskriver konsekvenserne af, at cirka 7.000 mennesker hvert år gør skade på sig selv, forsøger at begå selvmord eller tager deres eget liv. Hent rapporten her.
Det kniber med at skabe sammenhæng i patientforløbene, viser ny evaluering. Fremskudt visitation og mindre bureaukrati kan dog gøre en forskel, lyder anbefalingerne blandt andet.
En rød tråd i ny strategi er en erkendelse af, at Sundhedsstyrelsen ikke alene har alle svarene, men finder kloge løsninger i et samarbejde med andre – både brugere, fagfolk og administratorer.
På baggrund af undersøgelser om ensomhed skal en særlig pulje støtte projekter, der modvirker ensomhed. Hjemmeplejen har en særlig rolle.
Mistanken om, at mobiltelefoner udgør en sundhedsrisiko for mennesker bliver stadig mindre, oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.
Det er regionerne og de private sygehuse og klinikker, der har ansøgt styrelsen om at få lov til at varetage en eller flere af de 1.003 specialfunktioner, som kommer til at udgøre den kommende specialeplan.
For at sikre kvaliteten skal børnehjertekirurgi samles ét sted i Danmark, og Sundhedsstyrelsen har besluttet, at det fremover kun skal varetages på Rigshospitalet. Læs om beslutningen her.
En ny pulje på 15 mio. skal støtte en systematisk indsamling af viden om patientinddragelse, så viden kan spredes og blive tilgængelig for hele sundhedsvæsnet.
Stadig færre unge 15-16 årige eksperimenterer med stoffer som hash, amfetamin og ecstasy.
Verdensomspændende medicinaktion resulterer i 156 anholdelser og lukning af over 2.400 hjemmesider.
Sundhedsstyrelsen lancerer i dag kampagnen Get Moving, der skal inspirere forældre og pædagoger til at støtte børn i at være fysisk aktive i mindst 60 minutter om dagen.
WHO har i april måned særligt fokus på, om børn har fået alle deres vaccinationer og holder i denne uge ’World immunization week’. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at forældre bruger lejligheden til at tjekke deres børns vaccinationer.
Sundhedsstyrelsen har indført en ny tilsynsuddannelse for medarbejdere, der arbejder med tilsyn med læger, sygeplejersker og andre sundhedspersoners faglige arbejde. Uddannelsen er et led i Sundhedsstyrelsens handlingsplan for en modernisering af tilsynet med sundhedspersoner og organisationer, som gennemføres i 2015.
Nye satspuljer skal hjælpe unge til en bedre fremtid. Puljerne har til formål at styrke indsatsen over for unge med psykoser, aflaste familier med uhelbredeligt syge børn og støtte børn og unge, hvis forældre eller søskende har en psykisk lidelse. Læs mere om puljerne i artiklen.
Sundhedsstyrelsen inviterer kommuner til at ansøge om satspuljemidler til projekter, der skal styrke den basale palliative indsats i kommunerne.
Sundhedsstyrelsen ønsker mest mulig åbenhed, men skal samtidig respektere regler om tavshedspligt, siger Sundhedsstyrelsen efter sag om psykiater.
Sundhedsstyrelsen udgiver en national strategi for sjældne sygdomme. Strategien er udarbejdet af en bred gruppe med Danske Regioner, KL, Socialstyrelsen, Lægevidenskabelige Selskaber og patientorganisationer og indeholder anbefalinger for en styrket indsats for sjældne sygdomme i Danmark.
Sundhedsstyrelsen har modtaget en ekstern rapport fra den Europæiske Tilsynssammenslutning, EPSO, som har gennemgået Sundhedsstyrelsens tilsyn med sundhedspersoner. Rapporten er udarbejdet på opdrag fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse på baggrund af kritik af Sundhedsstyrelsens tilsyn i medierne i 2013. EPSO-rapporten peger på flere problemer og kommer med forslag til forbedringer af Sundhedsstyrelsens tilsyn med sundhedspersoner.
Regionerne kan søge satspuljemidler til projekter, der afprøver ambulante akutteams i den regionale psykiatri.
Kommuner har mulighed for at søge om midler til at etablere indsatser, der kan hjælpe storrygere til rygestop, som led i udmøntningen af storrygerpuljen
Sundhedsstyrelsen har fulgt udviklingen på Region Hovedstadens Akuttelefon 1813 siden årsskiftet og har udarbejdet en rapport på baggrund af materiale indhentet siden januar og et tilsynsbesøg den 12. marts 2014.
En ny satspulje giver mulighed for at afprøve et program til at fremme mental sundhed og forebygge angst- og depressionslidelser. Satspuljen kan søges af kommuner, i samarbejde med erhvervs- og/eller produktionsskoler.
90.000 danskere kæmper lige nu med at kvitte tobakken, men andelen af dagligrygere er ikke faldet det seneste år. Flere bruger e-cigaretter. Mindre end halvdelen af danskerne ved, at rygning kan give kræft andre steder end i lungerne, og hver fjerde ved ikke, at rygning er årsag til blodpropper.
En kortlægning af, hvor langt kommunerne er kommet med at indføre Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker, viser, at kommunerne vurderer forebyggelsespakkerne positivt, og at de er kommet godt i gang med arbejdet.
Udbredelsen af illegale stoffer falder, viser Sundhedsstyrelsens rapport Narkosituationen i Danmark 2013.
Borgernes viden og aktive deltagelse skal have en langt mere fremtrædende rolle i sundhedsvæsenet. Sundhedsstyrelsen, Danske Regioner, KL og Danske Patienter har udarbejdet en vision for borgerinddragelse. Visionen er afsæt for et struktureret samarbejde mellem parterne for at styrke inddragelse af borgerne i udvikling i det danske sundhedsvæsen.
5 kommuner har fået midler til projekter, der har fokus på fremme af mental sundhed og trivsel blandt skolebørn. Et ud af fem skolebørn har tre eller flere tegn på mistrivsel i deres hverdag. Der er imidlertid meget stor forskel mellem skolernes indsats i forhold til elevernes trivsel.
Et internationalt ekspertpanel har anbefalet Sundhedsstyrelsen, at Danmark skal have et nationalt center for partikelterapi, og at det bør placeres på Det Nye Universitetshospital ved Skejby. Sundhedsstyrelsen tilslutter sig panelets anbefaling.
Børn af forældre med alkoholproblemer er langt mere udsatte for selvmordstanker, overgreb og i risiko for en psykiatrisk diagnose end andre børn, viser undersøgelse.
Ledelser og personale på botilbud og plejehjem har behov for større viden om medicinering, og de læger, der ordinerer medicinen, skal stramme op på deres praksis. En udredning fra Sundhedsstyrelsen, "Tilsyn med medicineringen på landets botilbud, plejecentre og plejehjem," viser, at vejledningerne på området ofte ikke bliver fulgt.
Patienter til eksperimentel behandling for en kræftsygdom bliver langt overvejende henvist til behandling i Danmark frem for i udlandet. Det fremgår af den seneste årsrapport for second opinionordningen for eksperimentel kræftbehandling. Sundhedsstyrelsens ekspertpanel rådgiver i de sværeste kræfttilfælde og vurderer behandlingsmuligheder i ind- og udland.
Patient- og borgerinddragelse er i fokus på den første europæiske konference om Patient Empowerment. Konferencen bringer en aktuel status på emner som bedre adgang til information, egenomsorg og mestring af sygdomme, brug af sociale medier i patientuddannelser og brug af nye teknologier.