Foto: Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen: Danmark runder ny vaccine-milepæl

I løbet af de næste to uger inviteres resten af de 20-24 årige og de 40-44 årige til vaccination samt de første årgange af de 25-29 årige og de 35-39 årige. Udrulningen af vaccinationsplanen er nået til målgruppe 10d2 og 10d3.

Ca. 2,5 millioner personer er nu vaccineret med første stik mod COVID-19. Det svarer til, at 50 % af dem, der er omfattet af det nationale vaccinationsprogram, er i gang med deres vaccinationsforløb.

”En milepæl er nu nået med halvdelen af den danske befolkning over 16 år, som er vaccineret med første stik mod COVID-19. Det kan vi være stolte af. Samtidig skal vi fortsætte det høje niveau, så vi fastholder den meget høje vaccinationstilslutning,” siger enhedschef Steen Dalsgård Jespersen

I løbet af de næste to uger bliver der vaccineret i to store målgrupper: De 20-24 årige og de 40-44 årige, der omfatter cirka 650.000 personer, og de første årgange blandt de 25-29 årige og de 35-39 årige, der i alt omfatter cirka 670.000 personer.

”Det er meget glædeligt, at vi går sommerferien i møde med halvdelen af danskerne vaccineret mod COVID-19, det giver en stor grad af immunitet i befolkningen. Vi forventer, at den effektive og hurtige udrulning fortsætter henover sommeren,” supplerer Steen Dalsgård Jespersen.

Sundhedsstyrelsen har samtidig fokus på de helt unge, som ikke alle er tilmeldt e-boks, og derfor ikke nødvendigvis ved, at der ligger en invitation til vaccination og venter. Forældre til unge under 18 år får information om, at deres barn er inviteret og kan hjælpe til at minde dem om at tjekke deres e-boks, og tale med dem om vaccinationen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Sundhed
  Statens Serum Institut advarer danskerne

  Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut og opfordrer dig til at klikke på et link, så lad vær med at klikke på det.

 • 17.06.21 Sundhed
  Stort fald i indlagte med COVID-19

  Siden starten af juni er antallet af indlagte patienter med COVID-19 på landets sygehuse faldet markant.

 • 17.06.21 Sundhed
  Indkalder til pressemøde

  Sundhedsstyrelsen indkalder til pressemøde i dag klokken 12.

 • 16.06.21 Sundhed
  Nu genåbner populær gade

  Epidemikommissionen har indstillet, at nedlukningen af serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade kan ophæves efter udløbet af 14 dages nedlukning svarende til fra d. 17. juni. Denne indstilling har regeringen valgt at følge, hvilket betyder at serveringsstederne fra torsdag igen kan åbne dørene for gæster. Ophævelsen sker på baggrund af faldende smittetal.

 • 15.06.21 Sundhed
  Sådan kontaktede danskerne deres læge under coronapandemien

  På bare et år steg antallet af telefonopkald, e-mails og videokonsultationer med egen læge med næsten en tredjedel til knap 23 mio. i 2020. Det er fortsat telefonopkald, der er den mest populære virtuelle kontaktform, mens videokonsultationer er kommet til som noget nyt under coronapandemien i 2020.