Regeringen vil dataprofilere borgere uden de ved det
03/5/18
InfrastrukturDet er afgørende for et demokrati, at borgerne ejer deres egne persondata, siger Alternativets retsordfører.
Efter skandale med data fra trivselsmålinger: Forældre skal aktivt sige fra
27/3/18
PolitikMinisteriet planlægger at lave et system inden udgangen af april, hvor forældre kan anmode om, at deres børns identitet fjernes fra trivselsdatabasen.
LA: Ny lov vil udnytte danskernes private data
23/1/18
InfrastrukturRegeringens forslag om at udnytte danskernes personoplysninger går for vidt, mener regeringspartiet LA.
Velfærdsstaten kan ikke få nok: Småbørns trivsel i børnehaven registreres og gemmes
11/1/18
InfrastrukturKommuner gemmer data om institutionsbørns trivsel og udvikling. Registreringen oplyses ikke til forældrene, hvilket er i strid med loven. Det skriver Politiken.
Trivselsskandalen: Kommuner skal slette børns data
09/1/18
InfrastrukturUndervisningsministeriet beordrer kommuner til at slette personlige oplysninger om elever.
Regeringen vil dataprofilere borgere uden de ved det
03/5/18
InfrastrukturDet er afgørende for et demokrati, at borgerne ejer deres egne persondata, siger Alternativets retsordfører.
EU-lov skal øge respekt for persondata: GDPR vil ændre hverdagen for dig og din it-leverandør
04/1/18
LedelseDen 25. maj 2018 skal du være klar til at overholde GDPR, EU's persondataforordning.
Datasikkerheden i flere ministerier sejler: Datatilsyn afslører omfattende svigt
02/10/17
InfrastrukturOmfattende eller meget omfattende mangler i flere ministerier, lyder det om forvaltningen af danskernes data. Det er Datatilsynet, der har gennemført stikprøver i flere statslige myndigheder. Opsigtsvækkende alvorligt, mener formand for dataforening.
FAKTA: Det her betyder persondataloven for dig
08/4/14
InfrastrukturSe her, hvad du giver fra dig af personlige oplysninger, og hvem der må gemme dem.
Persondata i omløb efter sikkerhedsbrist hos rejsekortet
02/9/15
Infrastruktur754 rejsekort-kunder har fået deres oplysninger delt med andre kunder. Opdateringsfejl, siger direktør.
Ingeniørforening kræver hård kurs mod offentligt it-sløseri
03/10/17
InfrastrukturStatslige myndigheder, der skødesløst håndterer personfølsom data, skal straffes, mener it-talsmand i IDA efter alvorlige afsløringer fra Datatilsynet.
Ny usikkerhed om dine sundhedsdata: Statsrevisorerne kritiserer tre regioner
15/11/17
InfrastrukturDer er risiko for, at følsomme persondata kommer i hænderne på uvedkommende, konkluderer Statsrevisorerne.
Personlige data fra rejsekort har ligget frit fremme
22/8/16
InfrastrukturI halvanden måned har personlige oplysninger om rejsekortbrugere været tilgængelige grundet en fejl.
Datatilsyn undersøger DSB-læk af kundeoplysninger
18/8/15
InfrastrukturDSB skal besvare 18 spørgsmål om videresending af 10.500 kunders oplysninger til andre kunder.
Advarsel: Sundhedsplan truer danskernes privatliv
16/8/13
VelfærdFlere eksperter frygter, at personlige oplysninger kan blive afsløret og misbrugt med regeringens vækstplan.
Forbrugerrådet anmelder Google for at gemme dine data
07/3/17
InfrastrukturForbrugerrådet Tænk har anmeldt Google til Datatilsynet for at lagre data i ubegrænset tid. Datatilsynet overvejer om sagen skal rejses på europæisk plan mens Google understreger, at brugere altid kan få slettet data.
Justitsminister: Myndigheder skal dele følsom information
12/8/15
InfrastrukturSøren Pind bifalder udveksling af personfølsomme oplysninger, selvom det endnu er uklart, om det er lovligt.
Ny dataskandale med personfølsomme oplysninger: Skolebørns svar i trivselsmålinger gemmes med cpr-numre
01/1/18
InfrastrukturUndervisningsministeriet har misinformeret forældrene til landets skoleelever om, hvad der sker med følsomme trivselsoplysninger. I strid med loven og krænkende, siger ekspert og forældre. Minister udskyder årets måling.
Banedanmark dømt for at gemme ansattes lægeoplysninger
30/9/16
LedelseIfølge HK har Banedanmark indhentet speciallægeerklæringer på en hel del ansatte. Det er sket i forbindelse med, at de var langtidssyge, og Banedanmark ønskede dem fyret, hvilket de også blev senere.
LA: Ny lov vil udnytte danskernes private data
23/1/18
InfrastrukturRegeringens forslag om at udnytte danskernes personoplysninger går for vidt, mener regeringspartiet LA.
Ekspert: Statens dataudlevering er på kant med loven
17/6/14
InfrastrukturLektor i sundhedsret kalder videregivelse af massevis af personfølsomme data for "voldsom".
Lov vil give FE adgang til persondata fra teleselskaber
02/11/15
InfrastrukturNotat viser, at Forsvarets Efterretningstjeneste med lovforslag vil få lettere adgang til data end PET.
Trivselsskandalen: Kommuner skal slette børns data
09/1/18
InfrastrukturUndervisningsministeriet beordrer kommuner til at slette personlige oplysninger om elever.