Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Halter forbindelsen? Ekspert giver simpel placeringsregel for langt bedre internet i hjemmet

Tech

19/04/2024 16:23

J. Bøgen

Findes der noget mere irriterende end ustabilt internet?

At sikre en stærk Wi-Fi-forbindelse kan være en mareridt, hvis du har mange elektroniske enheder derhjemme, der kæmper om signalet. Din TV, telefon, højttalere og endda dit smartkøleskab vil alle kæmpe om en del af det dyrebare internetsignal, når de er tændt.

Og de enheder, der er tættest på Wi-Fi-routeren, suger mest signal. Derfor er en "30 cm regel" afgørende for at forbedre internethastigheder på alle dine enheder.

Det fortalte Aman Bhatti, direktør for tilbud hos Sky Broadband, til The Sun: "For den bedste ydeevne med Wi-Fi skal du forsøge at holde din router 30 cm eller mere væk fra andet elektronik som højttalere, en opladerstation til trådløs telefon, fjernsyn osv.," sagde han.

På denne måde kan routeren sende et jævnt signal af internet til alle nærliggende enheder. Den samme regel kan også anvendes på eventuelle Wi-Fi-forstærkere eller udvidere, der er sat op rundt om i hjemmet.

Ved højtiderne skal du være ekstra opmærksom

30 cm-reglen er især vigtig omkring højtiderne.

Bhatti tilføjede: "Store forhindringer kan have en negativ indvirkning på dit Wi-Fi-signal. Dette er noget, du især bør tænke over i juletiden, hvor tilføjelsen af festlig udsmykning som din juletræ kan fungere som en ekstra hindring!"

For moderne juledekorationer som smartlys kan tære på internet signalet. Desuden, når der er flere mennesker omkring i huset, er der typisk flere smartphones, der konkurrerer om internet signalet.

Selve juletræet samt eventuelle store genstande, selv hvis de ikke er elektroniske, kan fungere som en barriere for signaler.

Så det er vigtigt ikke at placere din router inden for 30 cm af høje eller brede møbler, for at opnå stærkere internethastigheder.

Mest Læste

Annonce