Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hjemmeside lader folk se gennem kameraer i hele verden - og der er intet ulovligt i det

Tech

11/02/2024 06:29

J. Bøgen

Det er godt nok uhyggeligt at tænke på!

Der er nogle alvorligt foruroligende websites på internettet, der får dig til at sætte spørgsmålstegn ved, hvor sikre dine oplysninger egentlig er.

Der er for eksempel en hjemmeside, som hævder at være i stand til at finde ethvert billede af dig, der findes på internettet.

Måske endnu mere uhyggeligt er den hjemmeside, der giver dig mulighed for at se live-feeds fra sikkerhedskameraer over hele verden - tilsyneladende uden at ejerne af kameraerne ved noget om det.

Og hvad er værre ved det - ingen af disse kameraer er blevet hacket. Ifølge hjemmesiden er kameraernes feeds ikke beskyttet på nogen måde.

Hvis du har lyst, kan du jo tjekke ...

Hjemmesiden hedder Insecam.org, og den streamer live-feeds fra onlineovervågningskameraer rundt om i verden, som ikke er beskyttet med en adgangskode.

Siden hævder, at kun 'netværksovervågningssikkerhedskameraer er samlet her', og ikke USB-kameraer på pc'er og interne kameraer på bærbare - hvis det får dig til at føle bedre.

Da vi lavede en hurtig søgning på hjemmesiden, så vi optagelser fra en fuglerede i Ungarn, en skibakke i Østrig og en skøjtebane i Polen.

Naturligvis er der nogle store bekymringer om privatlivets fred her, men siden siger, at hvis du e-mailer dem, vil de fjerne dine kameraoptagelser.

Selvfølgelig ved de fleste mennesker ikke, at deres optagelser er der til at begynde med.

Du kan også nemt blive fjernet fra Insecam, hvis du sætter en adgangskode på dit kamera – det tager kun et minut.

Ikke ulovligt

Det mest uhyggelige ved denne hjemmeside er, at adgang til kameraernes optagelser ikke er eksplicit ulovlig, medmindre adgangskoderne er hacket.

Grundlæggende opererer Insecam.org altså inden for grænserne for lovlighed.

Hvor er det skræmmende, at så mange mennesker er blevet eksponeret på Insecam på grund af deres manglende sikkerhedsforanstaltninger.

Du kan aldrig være for forsigtig.

Kilde: LadBible

Mest Læste

Annonce