Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kæmpe opdatering til MitID: Bliver aktiveret i dag

Tech

20/02/2024 11:13

J. Bøgen

Det vil godt nok gøre det meget nemmere!

Har du fået ny telefon, eller vil du have MitID-appen på en ekstra telefon eller tablet som backup? Så slipper du nu for at bøvle med aktiveringskoder og scanning af pas.

Fra og med i dag kan MitID-brugere nemt kopiere og aktivere en ny MitID app fra én telefon eller tablet til en anden telefon eller tablet ved blot at scanne en QR-kode.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Markant enklere

Hidtil har brugere, der ville aktivere en ny MitID app, skullet scanne deres pas og/eller anvende en aktiveringskode, som de modtog i appen eller i selvbetjeningsløsningen på MitID.dk. Fremover kan man nøjes med at scanne en QR-kode, som vises i MitID brugerens eksisterende app, for at kopiere MitID appen til en ny enhed.

Kopiering af appen på denne vis er ikke blot nemmere, men også mere sikkert, fordi scanningen af QR-koden kræver, at telefonerne fysisk befinder sig det samme sted.

Med den nye opdatering udfases dermed brugen af MitID aktiveringskoder. Det sker med henblik på at reducere risikoen for svindelformer, hvor en slutbruger lokkes af en kriminel til at udlevere deres aktiveringskode, så den kriminelle kan oprette en ny MitID app og få fuld kontrol over slutbrugerens MitID.

Når du som bruger af MitID ønsker at aktivere en ny MitID app, så kan du fremover gøre det på følgende måder:

  • Ved den nye funktion ’Kopiér MitID app’. Her kan du bruge en fungerende MitID app til at aktivere en ny MitID app

  • Ved at scanne pas- og ansigt i MitID appen

  • Ved fysisk fremmøde på Borgerservice

Øvrige forbedringer til MitID

Den nye opdatering af MitID indeholder også en række andre forbedringer til MitID appen.

Eksempelvis har brugervenligheden fået et løft i form af blandt andet en mere synlig 'burgermenu' og mere brugervenlige beskrivelser i appen.

Og så vil man fremover mærke en lille vibration, når man succesfuldt har scannet en QR-kode med MitID appen. Dette er særligt brugbart for svagtseende, som kan have svært ved at vurdere, om de har scannet QR-koden korrekt.

Derudover er en første del af MitID appen nu oversat til grønlandsk, ligesom der er tilføjet en sprogvalgsfunktion i appen, så brugerne kan vælge mellem sprogene dansk, engelsk og grønlandsk. 

MitID.dk og selvbetjeningen på MitID.dk er også blevet forbedret. Fra i dag vil MitID-brugere nemlig kunne finde flere informationer om deres MitID app, kodeviser, kodeoplæser eller chip i selvbetjeningen på MitID.dk.

Her kan de fremadrettet se, hvornår deres MitID app, kodeviser, kodeoplæser eller chip er blevet oprettet, samt hvornår det sidst er blevet brugt. Dette er særlig relevant for brugere, som mistænker misbrug med deres MitID.

Sprogindstillingerne på MitID.dk bliver ligeledes forbedret. Det bliver nemlig nemmere at vælge sprog på siden, ligesom MitID.dk fremover husker det valgte sprog ved efterfølgende besøg på siden.

Grafik: Digitaliseringsstyrelsen

Mest Læste

Annonce