Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kommer dette forår: Sådan vil teleselskaber komme svindel-sms'er til livs

Tech

13/04/2024 09:02

J. Bøgen

Forhåbentlig virker det!

Nu tages kampen for alvor op mod den voksende bølge af sms-svindel.

Det nye våben mod svindlere er blevet stablet på benene gennem et samarbejde mellem Teleindustrien og landets teleselskaber.

Det skriver Version2.

I takt med en stigning i svindel-sms'er, hvor svindlere udgiver sig for at være banker, myndigheder og andet, har behovet for stærkere sikkerhedsforanstaltninger vist sig at være uundgåeligt.

Et særligt alarmerende eksempel så dagens lys i juletiden, da mange danskere modtog falske sms'er fra "Borger.dk", som førte dem ind på en hjemmeside, der var designet til at stjæle MitID-oplysninger.

Den nye løsning, som forventes at blive implementeret inden for de kommende måneder, sigter mod at reducere mængden af svindel-sms'er markant.

Vil beskytte afsendernavne

Løsningen centrerer sig omkring beskyttelse af afsendernavne, hvor kun autoriserede afsendere vil kunne sende beskeder under et specifikt navn.

Dette vil gøre det sværere for svindlere at udgive sig for at være troværdige instanser.

Jakob Willer, der er direktør for Teleindustrien, pointerer, at løsningen ikke dækker alle aspekter af sms-svindel, men at det kommer til at øge borgernes digitale sikkerhed.

Han erkender dog, at svindlere stadig vil kunne prøve at ligne legitime afsendere, men understreger, at tiltaget er en afgørende begyndelse på en længere kamp mod svindel.

Tiltaget er støttet af Erhvervsministeriet og organisationer som Finans Danmark og Forbrugerrådet Tænk.

Mest Læste

Annonce