Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ødelægger batteriet: 3 vaner for telefonopladning, du skal vænne dig af med

Tech

12/02/2024 12:53

J. Bøgen

Der er i hvert fald en af dem, der nok vil overraske de fleste!

Som smartphonebruger er det nemt at udvikle vaner, når du oplader din enhed, som virker harmløse, men som i virkeligheden kan have en negativ indvirkning på dit batteris levetid og ydeevne.

Korrekt batterivedligeholdelse er afgørende for at sikre, at din telefon holder så længe som muligt, og for at undgå potentielle problemer i fremtiden.

Men hvad er det egentlig, vi skal passe på, når vi lader vores højtelskede telefoner op? Der er flere ting, som for eksempel ikke at lade den ligge på et blødt underlag (da det udgør en brandfare), ligesom vi også skal lade være med at bruge telefonen, imens den lader op, fordi det gør batteriet brandende varmt.

Men der er tre andre vaner, som måske ikke virker som dårlige ideer, når det kommer til din telefons levetid - og det det er tre vaner, som langt de fleste af os gør os skyldige i i ny og næ.

Du lader etuiet sidde på

En af de mest almindelige vaner blandt smartphonebrugere er at oplade deres telefon med etuiet stadig på.

Dette anbefales dog ikke, da det kan forårsage to store problemer: batterioverophedning og stikbrud.

Opladningsstikket kan gå i stykker på grund af et dårligt designet kabinet. Åbningen kan derfor være udarbejdet, så den skader opladerstikket over tid.

Derudover kan telefonen i nogle tilfælde blive for varmt under opladning, hvilket kan sænke opladningshastigheden og reducere batteriets levetid.

Så fjern etuiet, når du sætter opladeren i telefonen.

Du bruger hurtigopladeren hver dag

Der findes efterhånden mange forskellige opladere på markedet, og nogle af disse udmærker sig ved at være såkaldt hurtigopladere.

Det er da også praktisk at kunne lade en telefon fra næsten død til 100 procents batteri på bare en time, men du gør klogt i ikke at bruge hurtigopladeren dagligt. Det kan nemlig forringe batteriet betragteligt i løbet af det første års brug.

For at undgå dette kan du have en sekundær, langsommere oplader, som du bruger til opladninger natten over. Du kan så bruge hurtigopladeren, når du har brug for en hurtig opladning.

Dette virker måske ikke intuitivt, men at bruge en ekstremt hurtig oplader hver dag kan belaste dit batteri og få det til at nedbrydes hurtigere.

Du lader batteriet aflade til under 5 procent

Den sidste vane er, at du lader dit batteri løbe næsten, eller helt, tør for strøm, inden du lægger telefonen til opladningen.

Det er eftersigende den værste vane af dem alle, da det belaster batteriet ekstraordinært meget, når opladningsniveauet falder til under 10-15 procent.

Det vil så videre sige, at hvis det er en vane, du har, så du ofte lader telefonen gå næsten helt død, belaster du telefonen unødigt igen og igen.

Det er bedst at oplade din telefon, når batteriet er på 15-20 procent og ikke lavere. Selvom det er okay at gøre dette lejlighedsvis, anbefales det ikke at gentage denne vane hver dag.

Kilde: Gizchina

Mest Læste

Annonce