Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vigtig advarsel til MitID-brugere: Få det gjort inden d. 28. maj

Tech

07/03/2024 13:14

J. Bøgen

Du risikerer ikke at kunne bruge appen.

Der udsendes med jævne mellemrum nye opdateringer til MitID-appen, der løbende forbedres med nye sikkerhedstiltag, fejlrettelser og funktionaliteter.

En væsentlig, nyere opdatering er eksempelvis scanning af QR-kode, hvis man godkender med MitID på computeren, som blev indført i juni 2023 for at mindske risikoen for svindel.

Disse vigtige sikkerhedsmæssige forbedringer er ikke indeholdt i den gamle version af MitID-appen - og det betyder, at den udfases den 28. maj 2024.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Din enhed kan være en udfordring

Langt de fleste MitID-brugere anvender i forvejen den nyeste version af MitID-appen med de seneste sikkerhedstiltag, fejlrettelser og funktionaliteter og vil ikke blive påvirket af udfasningen.

Og for de brugere, som stadig anvender den gamle version af MitID-appen, gælder det for de fleste, at de blot kan opdatere til en nyere version af MitID appen.

Få MitID-brugere benytter dog i dag MitID på en så gammel telefon/tablet, at den ikke længere kan installere de nyeste softwareopdateringer til Android eller iOS, hvilket betyder, at de heller ikke kan opdatere til en nyere version af MitID-appen.

Disse brugere vil fra den 28. maj 2024 ikke kunne bruge MitID appen på deres gamle telefon/tablet.

For fortsat at kunne benytte MitID efter den 28. maj, skal disse brugere enten bestille en gratis MitID kodeviser eller kodeoplæser eller installere MitID app på en nyere telefon/tablet. For iPhone kan man installere MitID-appen på iPhone 6S og alle modeller opefter, hvilket svarer til styresystemet iOS 15 og frem. For Android fungerer MitID appen på Android 9 og frem.

Den kommende uge vil de berørte brugerne alle blive orienteret direkte via Digital Post/fysisk brev, således at de har tilstrækkeligt med tid til at bestille og modtage en gratis kodeviser eller kodeoplæser.

Opdateringer er vigtige for at øge sikkerheden 

Efterhånden som telefon- og tabletmodeller forældes, holder producenterne ofte op med at opdatere styresystemet i de ældre modeller.

Når ens telefon/tablet ikke opdateres, får man ikke de fejlrettelser, sikkerhedsopdateringer og nye funktionaliteter, som udvikles.

MitID-appen opdateres løbende med forbedringer i forhold til både brugervenlighed og sikkerhed og for at udbedre eventuelle fejl. Det er disse vigtige opdateringer af MitID-appen, som ældre telefoner ikke længere understøtter.

Manglende opdatering af ens telefon/tablet og MitID-appen gør, at man er mere udsat over for hackerangreb og svindel.

Derfor vil det fra den 28. maj ikke længere være muligt at bruge MitID-appen på ældre telefoner/tablets.

Mest Læste

Annonce