Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vild melding fra Google: Overvejer at indføre brugerbetaling

Tech

12/04/2024 11:47

J. Bøgen

Ville du være villig til at betale?

Google er verdens største søgeplatform og indbragte sidste år 175 milliarder dollar, svarende til omkring 1200 milliarder danske kroner.

Dog står giganten overfor nye udfordringer.

Google mærker konkurrencepresset fra ChatGPT og arbejder nu på at udvikle sin egen version.

Analytikerne er dog bekymrede for, at Google har svært ved at følge med ChatGPT's stigende popularitet, hvilket kan true Googles forretningsmodel.

Indtil videre har Google koncentreret sig om AI-softwaren Gemini, som kan integreres i services som Gmail, og har indarbejdet yderligere AI-funktioner i sine smartphones, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Skulle det ske at der kommer en ny AI-baseret funktion, ville det betyde en markant ændring i Googles søgeforretning.

Overvejer brugerbetaling

Financial Times rapporterer, baseret på oplysninger fra tre informerede kilder, at Google overvejer at indføre en betalingsordning for sine nye AI-drevne søgeservices.

Dette kommer på baggrund af analytikeres bekymring for, at Googles annonceindtægter potentielt kan blive hårdt ramt af AI-løsninger, da den fjerner nødvendigheden af at interagere med annoncer for brugerne.

Online-udgivere, der afhænger af Google for trafik til deres websites, udtrykker bekymring for, at antallet af besøgende kan falde som følge af annoncer, medmindre Googles nye AI-teknologi aktivt fremmer deres indhold direkte til forbrugerne.

Selvom Googles kendte søgemaskine stadig vil være gratis, antyder det, at Google overvejer at kræve betaling for visse af sine kerneydelser.

Mest Læste

Annonce