Arkivfoto: Shutterstock

Teenagere går sjældent til lægen

Tal fra Praktiserende Lægers Organisation, PLO, viser at de danske teenagere kun i sjælden grad tager forbi deres læge. - Det er bekymrende, lyder det.

Tal fra Praktiserende Lægers Organisation - PLO - viser, at over hver femte 14-årige pige ikke har kontakt med deres læge i løbet af et år. 

For de 14-årige drenge viser PLO's undersøgelse, at knap en tredjedel ikke har nogen form for kontakt med deres læge i løbet af et år.

Det skriver DR.

- Alvorligt og bekymrende

Det er et alvorligt problem, lyder det fra Psykiatrifondens formand Torsten Bjørn Jacobsen:

- Det kan betyde, at noget, som er under udvikling, ikke bliver opdaget. Dét, at de unge dropper kontakten med læge kan være en alarmklokke i sig selv, siger han til DR.

Ikke overraskende er de praktiserende læger også bekymret over udviklingen:

- Vi er bekymrede, for når vi så ser dem igen - som 18, 19, 20-årig - så er der nogen af dem, vi har fanget for sent, og vi tænker, om vi kunne have hjulpet dem ved at have kontakt med dem tidligere, siger Christian Freitag, formand for de Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.