Arkivfoto: Shutterstock

Teenagere går sjældent til lægen

Tal fra Praktiserende Lægers Organisation, PLO, viser at de danske teenagere kun i sjælden grad tager forbi deres læge. - Det er bekymrende, lyder det.

Tal fra Praktiserende Lægers Organisation - PLO - viser, at over hver femte 14-årige pige ikke har kontakt med deres læge i løbet af et år. 

For de 14-årige drenge viser PLO's undersøgelse, at knap en tredjedel ikke har nogen form for kontakt med deres læge i løbet af et år.

Det skriver DR.

- Alvorligt og bekymrende

Det er et alvorligt problem, lyder det fra Psykiatrifondens formand Torsten Bjørn Jacobsen:

- Det kan betyde, at noget, som er under udvikling, ikke bliver opdaget. Dét, at de unge dropper kontakten med læge kan være en alarmklokke i sig selv, siger han til DR.

Ikke overraskende er de praktiserende læger også bekymret over udviklingen:

- Vi er bekymrede, for når vi så ser dem igen - som 18, 19, 20-årig - så er der nogen af dem, vi har fanget for sent, og vi tænker, om vi kunne have hjulpet dem ved at have kontakt med dem tidligere, siger Christian Freitag, formand for de Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne