Arkivfoto: Shutterstock

Teenagere går sjældent til lægen

Tal fra Praktiserende Lægers Organisation, PLO, viser at de danske teenagere kun i sjælden grad tager forbi deres læge. - Det er bekymrende, lyder det.

Tal fra Praktiserende Lægers Organisation - PLO - viser, at over hver femte 14-årige pige ikke har kontakt med deres læge i løbet af et år. 

For de 14-årige drenge viser PLO's undersøgelse, at knap en tredjedel ikke har nogen form for kontakt med deres læge i løbet af et år.

Det skriver DR.

- Alvorligt og bekymrende

Det er et alvorligt problem, lyder det fra Psykiatrifondens formand Torsten Bjørn Jacobsen:

- Det kan betyde, at noget, som er under udvikling, ikke bliver opdaget. Dét, at de unge dropper kontakten med læge kan være en alarmklokke i sig selv, siger han til DR.

Ikke overraskende er de praktiserende læger også bekymret over udviklingen:

- Vi er bekymrede, for når vi så ser dem igen - som 18, 19, 20-årig - så er der nogen af dem, vi har fanget for sent, og vi tænker, om vi kunne have hjulpet dem ved at have kontakt med dem tidligere, siger Christian Freitag, formand for de Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.09.20 Sundhed
  23 millioner kroner til klimavenlig plantekost

  Virksomheder og forskere samarbejder i tre nye, store projekter om at skabe plantebaserede proteinprodukter af danske råvarer til fremtidens klimavenlige kost. Miljø- og Fødevareministeriets grønne udviklings- og demonstrationsprogram, GUDP, støtter med sammenlagt 23 millioner kroner.

 • 19.09.20 Sundhed
  Kommune roser borgerne: Her holdes smittetallet i ro

  Smittetallet i Vejle Kommune ligger nogenlunde stabilt omkring de 30, efter at tallet den sidste uges tid har været helt oppe på 38. Det viser, at borgerne har taget smitten alvorligt, ladet sig teste og passer på med afstand og hygiejne.

 • 16.09.20 Sundhed
  Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro

  Flere psykisk sårbare skal hjælpes ud og få glæde af naturen, mener regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet. Det skal ske gennem et nyt partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen SIND, som lanceres i dag.

 • 15.09.20 Sundhed
  Magnus Heunicke indkalder til pressemøde om nye coronatiltag

  Magnus Heunicke og Sundheds- og Ældreministeriet inviterer til pressemøde. På mødet skal der snakkes om, hvad der skal gøres for at håndtere udbruddene af COVID-19 i Storkøbenhavn.

 • 15.09.20 Sundhed
  Stort boom i telemedicin

  Coronapandemien har skabt et boom i antallet af digitale konsultationer i sundhedsvæsenet. Nu skal Region Syddanmark tage erfaringerne fra foråret med i det videre arbejde med at udbrede brugen af blandt andet videokonsultationer, mener formanden for Region Syddanmarks digitaliseringsudvalg, Mette Bossen Linnet (V).