Arkivfoto: Shutterstock

Tidligere top-minister er ny formand for energi-selskab

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) har udpeget en ny bestyrelse for det statsejede selskab Energinet. Den nye formand er en tidligere statsministerkandidat.

Fra i dag - tirsdag den 1. september - får den offentlige forsyningsvirksomhed Energinet ny bestyrelse og ny formand. 
 
Og det er ikke, hvem som helst, der nu skal stå i spidsen for selskabets bestyrelse og lede det offentlige selskab, der driver Danmarks el- og gasnet.
 
Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) har peget på sin gamle formand samt tidligere udenrigs- og finansminister Mogens Lykketoft som Energinets nye bestyrelsesformand.
 
- Siden jeg for fem år siden var formand for FN’s Generalforsamling under vedtagelsen af Verdensmålene og Klimaftalen i Paris, har jeg haft fokus på kampen for bæredygtighed, siger Mogens Lykketoft og fortsætter: 
 
- Som ny formand for Energinet skal jeg være med til at løfte store og nye investeringer i energiforsyningen, så Danmark fortsat er i spidsen for omstilling fra fossile til bæredygtige energikilder. Det skal ske, samtidig med at vi fastholder vores tårnhøje forsyningssikkerhed og leverer effektivt og billigt til borgere og virksomheder, lyder det fra Mogens Lykketoft i en pressemeddelelse fra Klima,- energi,- og forsnyningsministeriet.
 
Mogens Lykketoft afløser den tidligere minister og formand for De Konservative Lars Barfoed, der dermed træder helt ud af Energinets bestyrelse.
 
Tidligere V-minister får også plads i bestyrelsen
Som nye menige medlemmer af Energinets bestyrelse indtræder den tidligere Venstre-minister Rikke Hvilshøj og Louise Høst. 
 
Rikke Hvilshøj var integrationsminister fra 2005-2007 i Anders Fogh Rasmussens anden regeringsperiode.
 
Dan Jørgensen har ud over de nye medlemmer også genvalgt fem af de siddende bestyrelsesmedlemmer.
 
Dermed får Nana Bule, Marianne Sørensen, Søren Sørensen, Lars Erik Clausen og Niels Bergh-Hansen forlænget deres sæde i bestyrelsen frem til april 2022.
 

Energinet

Energinet er en selvstændig offentlig virksomhed ejet af den danske stat.

Selskabet ejer og driver det overordnede net på el- og gasområdet og har samtidig ansvaret for el- og gasforsyningssikkerheden i Danmark.

 
 

Energinet skal understøtte udviklingen af et klimaneutralt energisystem

Samt være med til at sikre, at systemet er klar til deling af energi på tværs af landegrænser, så vedvarende energi kan bruges andre steder end lige der, hvor solen skinner, og vinden blæser.

 
 
Klima-, energi-, og forsyningsministeren varetager statens ejerskab af Energinet og udpeger i den forbindelse otte af i alt elleve bestyrelsesmedlemmer i Energinets bestyrelse.
 
 

De sidste tre medlemmer af Energinets bestyrelse vælges af selskabets medarbejdere.

 
 

Energinets bestyrelse har ansvaret for at lede selskabet på vegne af staten.

 
 
Kilde: Klima,- energi,- og forsyningsministeriet

 

 
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også