DA: De offentlige ansatte har høje lønninger

07/06/2010 11:36

Nick Allentoft

Regeringens Lønkommissions redegørelse viser sort på hvidt, at der er rigeligt med lønkroner i det offentlige. I dag fremlægger regeringens Lønkommission sin rapport om lønforholdene på det offentlige arbejdsmarked. Hovedkonklusionerne er:
  • Der er intet lønefterslæb i den offentlige sektor i forhold til den private, sådan som det ellers er påstået tidligere.
  • De offentlige lønninger har vist sig at være voldsomt undervurderet i de officielle statistikker.
  • Der er mangel på ledelsesrum i den offentlige sektor.
  • Sygefraværet er højt.
  • Mange arbejder på deltid i det offentlige.
  • Mænd og kvinder ansat i det offentlige løser vidt forskellige opgaver.

Jørn Neergaard Larsen, adm. direktør:

”Der er med redegørelsen lagt et betydeligt, analytisk fundament til gavn for arbejdet med at udvikle den offentlige sektor.

Redegørelsen dokumenterer tydeligt, at det påståede lønefterslæb i forhold til den private sektor ikke eksisterer. De offentlige lønninger er høje, og de er langt højere end hidtil antaget.

Lønkommissionens redegørelse understreger, at udviklingspotentialet inden for den offentlige sektor er stort. Der er behov for at skabe et reelt ledelsesrum, udvide arbejdstiden og nedbringe sygefraværet.

Udviklingen af en mere moderne offentlig sektor vil også give plads til belønning til de dygtigste medarbejdere. Det er den offentlige sektor slet ikke god nok til i dag.”

Mest Læste

Annonce