Gladsaxe først med sund mad på alle kommunale idrætsanlæg

10/5/11 11:39

Nick Allentoft

Som første kommune i landet har Gladsaxe indført ’det sunde koncept’ på alle kommunens fem idrætsanlæg. Fuldkorn og grøntsager er nu en fast del af udvalget i caféer og kiosker på idrætsanlæggene, og kunderne må kigge langt efter pomfritter og slush-ice.


Caféer og kiosker på idrætsanlæggene i Gladsaxe serverer nu sund mad. For eksempel skal brød og gryn være af fuldkornsvarianter, kødet må maksimalt indeholde 10 gram fedt pr. 100 gram og der skal være grøntsager i alle retter. Alt hvad der ryger over disken i de fem caféer lever op til Gladsaxe Kommunes krav om mindre fedt, salt og sukker. I kiosken i Gladsaxe Skøjtehal har de for eksempel udskiftet den traditionelle hotdog med en sundere version, hockey-dog.

Fra idé til handling

Første spæde idé om at skifte fritureolien ud med grøntsager og fuldkorn kom i 2007. Siden er ’det sunde koncept’ blevet en del af kommunens sundhedspolitik, og hver enkelt café har fået idéer til at sammensætte et menukort, der både tager hensyn til brugerne det enkelte sted, og indholdet af salt, fedt og sukker i maden. For eksempel bliver der serveret smørrebrød, på de tidspunkter, hvor flest seniorer benytter idrætstilbuddene og hyldedrik og udskårne frugter, når det er børnene, der tumler rundt til fritidsaktiviteter.

- Det glæder mig, at vi nu er nået hertil. Når vi er fysisk aktive, er det også vigtigt at vi spiser sundt. Det er idrætsanlæggene nu med til at bakke op om med det sunde koncept i caféerne. Borgerne har fået et bedre og mere sundt udbud end vi har kunnet give dem indtil nu, og det er blevet lettere for hver enkelt at tage det sunde valg, siger Katrine Skov (A), formand for Gladsaxe Kommunes Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalg.

Fejres søndag 15. maj 2011
Søndag 15. maj 2011 fejrer Gladsaxe Kommune ’det sunde koncept’ med trommedans og smagsprøver og borgmester Karin Søjberg Holst holder tale. Arrangementet finder sted i foyeren ved Gladsaxe Svømmehal, Vandtårnsvej 55, 2860 Søborg fra kl. 10.30 til 11.30.

’Det sunde koncept’ er indført i Café Spire i Bagsværd Svømmehal, Sportscaféen på Bagsværd Stadion, Kiosken i Gladsaxe Skøjtehal, Caféen i Restaurant Bolden på Gladsaxe Stadion, Café Spire ved Gladsaxe Sportshal.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.