Socialdemokrat Benny Engelbrecht svarede allerede inden der var gået ét minut på mailen fra en borger og kåres samtidig som Danmarks mest svarende politiker på de sociale medier.

Her er de politikere der svarer på e-mail fra en vælger

Politik

14/06/2014 09:35

Nick Allentoft

FOLKEMØDE: DenOffentlige har sammen med fem tilfældige borgere testet folketingspolitikernes evne til at svare på mails. Samtidig er politikernes svar til borgere og journalister på Facebook og Twitter blevet overvåget i en måned. Her er listen over de mest - og mindst - svarende politikere.

65 folketingspolitikere svarede - 114 politikere svarede ikke på en e-mail fra en borger. Den hurtigste på under ét minut - den langsomste efter 18.075 minutter.

Det er første del af en undersøgelse, som DenOffentlige har lavet i samarbejde med bureauet Geelmuyden Kiese for at teste folketingspolitikernes folkelighed. Udover at sende en mail til hver af de 179 medlemmer af Folketinget, er der over en hel måned blevet holdt øje med præcis hvor mange gange politikerne svarer på deres sociale medier. Resultaterne blev debatteret på Folkemødet fredag med de tre politikere Uffe Elbæk, Benny Engelbrecht, Simon Emil Ammitzbøll og journalisterne Hans Redder Nørgaard (TV2), Martin Flink (JP) og redaktør på DenOffentlige Nick Allentoft med Benjamin Rud Elberth som ordstyrer. 

Allerede inden der var gået ét minut havde socialdemokrat Benny Engelbrecht svaret på mailen fra en borger – og han kåres samtidig som Danmarks mest svarende politiker på de sociale medier med 377 tweets i alt, 298 twittersvar, 14 Facebook-statusopdateringer og 16 svar på Facebook.

"Jeg bare været heldig lige at sidde med min pc eller tablet. Der kommer jo ufattelige mængder af mails. Som politikere kender vi fx alle sammen "hvad-synes-du-om-dette-manden". Det er en person eller organisation, der sidder og finder historier på nettet og sender mails hvori det eneste der står er: ”Hvad synes du om dette?” - og så er der et link til en eller anden artikel. Den slags støj på linjen, det er altså en udfordring," siger Benny Engelbrecht. 

Simon Emil Ammitzbøll, LA, vil gerne forsvare ikke at have svaret på mail.

”Min indbakke eller min facebook er jo ikke brevkasser. Som politikere skal vi også holde fast i vores værdighed, og hvis man ikke er i stand til at skrive en mail, der tilkendegiver at man oprigtigt gerne vil have et svar, så svarer jeg heller ikke,” siger Simon Emil Ammitzbøll.

Uffe Elbæk, der er det næstmest svarende folketingsmedlem i undersøgelsen, bakker op om Ammitzbølls holdning. 

"De færreste af jer kan forestille jer hvor mange spørgsmål vi får. Jeg går ind og prioriterer at svare når jeg kan mærke, at her er en person, der oprigtigt gerne vil have svar. Og jeg svarer selv på alle henvendelser. Det er vigtigt for mig at der ikke er noget filter på. Jeg tror jeg bruger cirka en time om dagen på at svare folk på nettet, fordi jeg synes det er rigtig interessant. Det er jo som en ny form for forsamlingshus,” siger formanden for partiet Alternativet.

Pia Olsen Dyhr, SF, viser sig som den mest svarende partileder imens Kristian Thulesen Dahl kåres som den mindst svarende politiker.

”Det er fuldstændig velovervejet, at jeg ikke svarer ret meget på Facebook. Jeg skriver med en masse borgere via mail og det er en dialog mellem borgeren og mig. Ikke på Facebook, hvor det mere er en dialog, som samtidig er en “massekommunikation"," skriver partilederen for DF til digital chef hos Geelmuyden Kiese Benjamin Rud Elberth. 

Se her hvor mange minutter det tog at svare - for de politikere der svarede: 

 

Mere data om politikernes svar her

Sådan gjorde vi

Sammen med bureauet Geelmuyden Kiese har vi undersøgt folketingspolitikernes kommunikation med borgerne. Vi har kigget på deres Facebook-sider, deres Twitter-profiler og gennemført en e-mail-test. Ovenstående er resultatet af e-mail-testen, hvor alle 179 folketingsmedlemmer fik en mail d. 27. maj 2014 kl. 9.00 fra en af fem tilfældige borgere. Efterhånden som svarene indløb blev de registreret. 

Vi stillede et af disse fem spørgsmål fordelt tilfældigt på folketingsmedlemmerne: 

Spørgsmål 1: Jeg er interesseret i at vide, om du ville ændre hundeloven, hvis du havde muligheden?   Spørgsmål 2: Jeg er interesseret i at vide, om du ville ændre loven om gensidig forsørgerpligt, hvis du havde muligheden?   Spørgsmål 3: Jeg er interesseret i at vide, om du ville ændre loven om homoægteskaber, hvis du havde muligheden?    Spørgsmål 4: Jeg er interesseret i at vide, om du ville ændre offentlighedsloven, hvis du havde muligheden?    Spørgsmål 5: Jeg er interesseret i at vide, om du ville genindføre fattigdomsydelser, hvis du havde muligheden?    Note fra redaktionen   Vi medgiver, at e-mails er en svær størrelse, og at mange politikere får mange e-mails - også med spørgsmål og indhold, som slet ikke inviterer til svar. Derfor kan der være smuttere for de politikere, der ikke har svaret endnu, og derfor skal testen ikke tages for mere, end den er. En indikation af, at ovenstående politikere har svaret, og de, der har svaret relativt hurtigt med stor sandsynlighed har en bedre mail-disciplin end de, der slet ikke har svaret. 

 

Mest Læste

Annonce