Regeringen må ikke opgive Teknologirådet

18/11/11 9:43

Der er så mange fordele ved Teknologirådet, at det er håbløst at svinge sparekniven her. Det mener hovedorganisationen FTF, der peger på, at besparelserne er sølle seks millioner kroner om året. Af Jesper Egelund, FTF

Danmark skal også fremover have et uafhængigt råd, der kan hjælpe til at undgå sager om krænket retssikkerhed, overvågning og brud på reglerne om databeskyttelse. Derfor giver det ingen mening, at regeringen med finansloven ser ud til helt at droppe Teknologirådet. Rådet giver både nyttig viden samt analyser og er meget vigtigt at have fremover blandt andet i forhold til digitaliseringsprojekter.

I hovedorganisationen FTF virker beslutningen om at droppe rådet underligt. Ikke mindst når de reelle besparelser hvert år er beskedne seks millioner kroner. Rådet har i år fået 10 millioner kroner, men den egentlige besparelser er langt mindre efter afgifter og skatter.

"Rådet er internationalt anerkendt. Det giver Danmark stor eksponering, når det gælder vurderingen af samspillet mellem borgerne og teknologien. Der er brug for et råd, hvis vi skal samle og bruge vores erfaringer med borgernære it-løsninger i den internationale konkurrence", siger FTF's formand Bente Sorgenfrey.

Brug for uafhængigt råd
Hun hæfter sig ved, at den nye regering selv har lagt op til en ambitiøs strategi for digitalisering. Det betyder blandt andet, at en større del af kontakten mellem borgere og myndigheder skal ske digitalt.

"Derfor har vi brug for et uafhængigt råd, der kan komme med anbefalinger og indsamle viden om potentielle gevinster og udfordringer," siger Bente Sorgenfrey.

Rådet har de senere år klaret skærene, selv om den tidligere regering har skåret i støtten. Trods voldsomme besparelser har Teknologirådet i 2011 skrevet kontrakter med EU for over 13 millioner kroner og dermed hentet mere hjem, end det har kostet skatteborgerne at drive det. Rådet har blandt andet gennemført projekter om overvågning, bioteknologi, informationsteknologi og arbejdsliv.

Derudover er rådet ifølge Bente Sorgenfrey en god ambassadør for Danmark, når det gælder viden om, hvordan teknologi kan spille en positiv rolle mellem det offentlige og borgerne.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.