Lars Tvede i Society Zoo, som DenOffentlige afviklede i november 2014. Foto: Ilona Gondesen

Video: Tvede om kreativitet

Ledelse

22/01/2015 13:40

Nick Allentoft

Det tog mennesket godt 200.000 år at finde en løsning til at koble stenen og træet og dermed skabe en økse. Se Lars Tvede i denne 18 min lange TED-talk om hvordan kreativitet slåes ned.

Tvede bor i Schweiz og bevæger sig hjemmevant på scenen for den internationale storkapital. Han er forfatter til bogen Det Kreative Samfund, som udkom for et år siden, og satte gang i en væsentlig debat om kreativitet. I bogen udfordrer Tvede blandt andet myten om, at viden er det stof, der skal redde velfærdsstaten.

Mattias Tesfaye og Lars Tvede tegner nye konturer for rød og blå

Lars Tvede og Mattias Tesfaye mødte for første gang hinanden i Mediehuset DenOffentliges debatkoncept Society Zoo. Det skete efter gensidige anmeldelser af hinandens bøger, Det Kreative Samfund og Kloge Hænder.

Find interviews og deres respektive anmeldelser her.

 

”Det er jeg meget skeptisk overfor”, sagde Lars Tvede i en Society Zoo debat med Mattias Tesfaye. 

”Den gennemsnitlige IQ i Danmark er 98, I USA er den 100 og i Asien langt højere, så de vil banke os sønder og sammen på viden. Til gengæld er vi så kreative i den vestlige verden, at vi har skabt 97 procent af de vigtigste opfindelser i hele verden de seneste 2500 år, selvom vi kun udgør 10 procent af befolkningen. Det er vigtigt, vi forstår, at det er der, vi har vores styrke,” påpeger Lars Tvede.

Se hans TED talk om kreativitet her.

 

Mest Læste

Annonce