Tre kommuner sammen om indkøb for milliarder

Nyt samarbejde samler 330.819 fakturaer og indkøb for 3,3 milliarder kroner om året.

Tre sydsjællandske kommuner går sammen for at sikre billige priser på indkøb af varer og ydelser. Faxe, Vordingborg og Næstved er i gang med at etablere et fælles indkøbskontor, der skal stå for alle indkøb lige fra bleer og mælk til it-udstyr og taxakørsel.
Det skriver Sjællandske.

Kontoret skal placeres i Næstved, men de i alt 12 medarbejdere skal aflønnes og være ansat af de enkelte kommuner. Driften af kontoret betales af kommunerne i forhold til størrelse.
- Det er en udfordring at få kvalificerede medarbejdere. Det er et vigtigt arbejde, og vi skal hele tiden være skarpe for at sikre de rigtige priser. Lovgivningen ændrer sig hele tiden, og der er mange faldgrupper, siger Næstveds borgmester Carsten Rasmussen til Sjællandske.
Næstved Byråds økonomiudvalg har godkendt etableringen af det nye kontor, der skal starte 1. januar 2017.
De tre kommuner har tilsammen godt 160.000 indbyggere, får 330.819 fakturaer om året og køber varer og tjenesteydelser for 3,3 milliarder kroner.

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Indkøb, Indkøbsaftaler, Indkøbsfællesskab, Region Sjælland, Faxe Kommune, Vordingborg Kommune, Næstved Kommune, Udbud, OPS Avisen nr. 1
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 17.09.19 Infrastruktur
  Erhvervsliv: Her er en halv mia til mere velfærd

  Ifølge Dansk Byggeri kan kommunerne frigøre en halv milliard kroner, hvis flere private stod for at passe veje og grønne anlæg.

 • 02.09.19 Sundhed
  Danmark er velfærdsteknologiens vugge

  Der bliver ikke medarbejdere nok til fremtidens udfordringer på velfærdsområdet. En del af løsningen kan findes via velfærdsteknologi. Danmark er førende inden for udvikling af velfærdsteknologi, og borgerne er klar til at bruge teknologien.

 • 13.05.19 Ledelse
  Politiet sigter sundhedsansatte for svigt i skandale om kræftscreening

  Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i dag sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven i forbindelse med mulig mangelfuld håndtering af patienter, som var henvist til undersøgelser på Ringsted sygehus på mistanke om brystkræft.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 10.12.18 Politik
  Nu skal Danmark markedsføres som life science nation

  Regeringen bevilger i alt 7 millioner kroner til markedsføringen af Danmark. Det skal styrke eksporten og tiltrække investeringer fra medicoindustrien, og pengene bliver administreret i et offentligt-privat samarbejde.