Disse smukke rammer tiltrækker ingen fra ledergruppen i NaturErhvervstyrelsen.

Udflytning: Hele chefgruppen takker nej i stor styrelse

Ingen direktører og ingen enhedschefer i NaturErhvervsstyrelsen flytter med fra København til Sønderjylland, og topchefen vil ikke udtale sig, skriver Avisen.dk.

Sådan er situationen i NaturErhvervstyrelsen, der har ansvaret for Miljø- og Fødevareministeriets erhvervs- og miljøpolitik. Det viser en opgørelse, som styrelsen har lavet for Avisen.dk.

Styrelsen er i færd med at lave den største af alle udflytninger af statslige job. Alt i alt flytter NaturErhvervstyrelsen 392 arbejdspladser fra København til Augustenborg og Tønder i Sønderjylland.

Og det kan være meget utrygt for medarbejderne, når hele cheflaget forsvinder.

Udflytning af statslige arbejdspladser

Vi har samlet alle historier om udflytningsplanerne.

Læs meget mere her

Det vurderer Karen Albertsen. Hun er ekspert i arbejdsmiljø og er psykolog og partner i konsulentfirmaet TeamArbejdsliv.

- Hvis ledelsen ikke tager med ved en udflytning, så skaber det utryghed hos de ansatte, siger Karen Albertsen til Avisen.dk.

Hun forudser, at det bliver en stor mundfuld for de nye ledere, som skal sidde i Sønderjylland.

- Når ingen i toppen af NaturErhvervstyrelsen flytter med, vil der næsten uvilkårligt ske et stort tab af viden. De nye ledere i Sønderjylland kommer til at opbygge en helt ny organisation, siger Karen Albertsen.

Tillidsmand for HK’erne i København i NaturErhvervstyrelsen, Michael Jensen, finder det også alvorligt, at ingen chefer følger med.

- Det er en kæmpe fiasko for udflytningen, at ingen chefer er med på at flytte arbejdsplads. Det er med til at bringe styrelsen endnu mere i knæ som følge af udflytningen, siger Michael Jensen.

Lignende toner lyder fra næstformand for fagforbundet HK Stat, Peter Raben.

- Det er et uheldigt signal at sende til medarbejderne, når cheferne ikke selv går foran og flytter med ud. Det svarer til, at kaptajnen forlader skuden i et frygteligt stormvejr, siger Peter Raben.

Han siger, at andre styrelser står i lignende situationer.

- Mit generelle indtryk er, at meget få chefer flytter med ud fra styrelser og andre statslige arbejdspladser i København, siger Peter Raben.

376 af NaturErhvervstyrelsens arbejdspladser skal flyttes til Augustenborg på Als, mens 16 skal til Tønder.

Indtil videre er 17 personer flyttet, og 24 andre har sagt, at de er indstillet på det. Alt i alt er det altså cirka kun 10 procent, som flytter arbejdsplads fra København til Sønderjylland.

Avisen.dk har siden torsdag i sidste uge bedt om at få en kommentar fra styrelsens direktør, Jette Petersen. Det har ikke været muligt for hende.

Emneord: NaturErhvervstyrelsen, Ledelsesavisen, Udflytning af arbejdspladser, Jette Petersen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 08.12.16 Lars Pedersen
  Ledelse på distancen

  Er det i sig selv et problem at ledelsen ikke at flytte til Augustenborg? Mange, mange organisationer har i mange, mange år arbejdet i en såkaldt distribuerede organisationsform. Det vil sige at ledelse og samarbejde sker mellem og sammen med flere fysiske arbejdssteder.
  Det er bestemt ting ledelsen i #NaturErhvervsstyrelsen skal være meget OBS på, men der er også fordele, man kan profitere af, ved at lede medarbejdere fra distancen.
  Vi ved i dag fra forskning og flere års praksis, at når ledere ledere skal lede på distancen kræver det udvikling af særlige relationelle kompetencer, klar struktur og rollefordeling.
  Og vi ved også, at når lederen er på distancen, så stiller det særlige krav til medarbejderens selvledelse. I begge ender af 'linjen' kræver det udvikling af kompetencer og kulturer.
  Men fat mod: det kan styrke organaisationen både på de indre linier og udadtil i lverancerne.

 • 07.12.16 Henrik Brade Johansen, byrådsmedlem (RV)
  Udflytning af NaturErhvervsstyrelsen

  Det er helt efter Venstre-regeringens ånd at NaturErhvervstyrelsen bliver totalt smadret ved en udflytning,
  Den store bekymring er naturligvis at så får Bæredygtigt Landbrug og deres minister frie hænder til at sætte en intensiv udnyttelse af (hvad der er tilbage af) naturgrundlaget på beskyttelsens bekostning.
  På det. Erf praktiske plan kan vi i kommunerne se frem til endnu længere sagsbehandlingstid i sager, hvor NES er part. Med ekstra udgifter, sagsbehandlingstid og borgerfrustrationer til følge.
  Det er vel for meget at håbe på, at de Konservative i regering kan rette op på, siden de nu ikke kunne tilkæmpe sig til miljøministerposten?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også