Foto: Screenshot, @cnn/Instagram
Foto: Screenshot, @cnn/Instagram

Vild video: Bil slynget flere meter op i luften af vildfarent dæk

Udland

31/03/2023 10:53

Jens Asbjørn Bøgen

Utroligt, at ingen kom alvorligt til skade!

Når du kører rundt ude på vejene, er der mange ting, man skal holde øje med.

En af de ting, som der måske ikke er så mange, der tænker over at være opmærksom på, er, om bilen ved siden af dig, nu også har alle sine dæk.

I en optagelse fra USA er et vildt uheld blevet foreviget, og det viser om noget, hvorfor det både er vigtigt at sikre, at dækkene sidder ordentligt fast, og ikke mindst at holde øje med forhindringer på vejen

I videoen kan man se, at bilen til højre for den uheldige Kia-bilist mister sit venstre fordæk. Stadig i høj fart ruller dækket videre, imens det drejer mod venstre og kommer over i samme vejbane som Kia'en.

Dækket mister imidlertid fart, da det er kommet ud foran Kia'en, og da bilen kolliderer med dækket, bliver den lille bil slynget flere meter op i luften, så man skulle tro, det var en optagelse fra en film.

I luften bliver bilen vendt på hovedet, og da den igen får kontakt til asfalten, er det med kølerhjelmen først. Umiddelbart efter bliver bilen vendt om, så den står med taget opad.

Som om hele den episode ikke var nok, så virker det næsten, som om det løbske dæk lige ville gnide salt i såret. Efter Kia'en er stoppet med sin flyvetur, kan man nemlig se det løbske dæk komme trillende fra venstre - og banke direkte op i bagenden på Kia'en.

Om det var imponerende sikkerhedsforanstaltninger i Kia'en, eller om chaufføren var mere end almindeligt heldig, er umuligt at sige, men faktum er, at den chokerede kvinde var i stand til selv at komme ud af bilen - med overfladiske skader.

Episoden fandt sted i Californien, hvor den tilladte hastighed på den type veje typisk er knap 90 kilometer i timen.

Mest Læste

Annonce